"Привезли на возі у 1834 році": у знаменитому ботсаду зацвіла 200-річна пальма з Кременця

Рослину із ботсаду Кременецького ліцею на Тернопільщині до Києва привезли на возі у 1834 році. Тепер цвітіння 200-літньої пальми Лівістона можна спостерігати в ці дні в Ботанічному саду імені академіка Олександра Фоміна. 

Як інформує "Номер один", пальма Лівістона названа в честь Патріка Мюррея, лорда Лівінгстонського. Привіз її з Австралії, посадив у своєму саду і дав їй назву містечка, де жив та створював красу зимових садів.


У природі ці пальми рідко досягають висоти більшої 25 метрів. А нині ця "поважна пані" з Тернопільщини в Ботанічному саду має вік понад 200 років та проживає у 30-метровому кліматроні, який був створений саме для її комфортного розташування у нас в Україні.

Історія про шалені подорожі рослин не вигадка. Ця пальма у віці приблизно років 30-40 перетнула чи не пів України на підводі. За вказівкою першого директора Ботанічного саду Траутфеттера її перевезли із Кременця, з ботанічного саду Кременецького ліцею до Києва у новостворений ботанічний сад при університеті Святого Володимира.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення