У Кременці підприємці влаштували автопробіг із вимогою скасувати податки для бізнесу

Підприємці Кременеччини вимагають пом`якшення умов карантину для бізнесу. Зокрема, скасування єдиного податку для ФОПів першої та другої групи.
Акцію протесту провели на автівках. Кременчани проїхали містом із увімкненими звуковими сигналами.
[ads-post]- Наша основна вимога - скасувати єдиний податок для тих ФОПів, як на час карантину припинили свою діяльність, - розповідає підприємець Роман Пшевлоцький. - Ми вимагали, щоб податок скасували на квітень-травень, адже у людей немає прибутків та, відповідно, можливості його сплачувати. 

Підприємці вимагали також і негайного відкриття бізнесу в місті, проте згодом відмовились від цієї вимоги, адже Кременеччина - район де єпотужний спалах коронавірусу. 
Станом на 5 травня, тут підтверджено 270 випадків коронавірусу. 
- Підприємці району вирішили, що поки не варто вимагати цього послаблення, - каже пан Пшевлоцький. - Тому ми будемо починати відкривати бізнес, коли послаблення карантину введуть у всій Україні, починаючи з 11 травня. 

"Ми завжди подавали руку допомоги, тепер вона потрібна нам"

Участь в пробігу взяли понад 30 авто. В одній машині не більше двох осіб. Все, відповідно до правил карантину. 
- Найперша вимога - це скасування податку за квітень-травень, адже справді багато людей не мають просто чим платити, - продовжує підприємець. - Ми відстежили в Україні статистику міст, які познімали цей єдиний податок і це рішення може приймати виконавчий комітет міськради. Проте, нам пояснили, що нашу вимогу зможуть розглянути лише на сесії міськради, яка відбудеться 7 травня. Ми думаємо, що нас підтримають. Тому, що ми справді старались протягувати руку допомоги і під час війни і коли розпочався спалах, а зараз допомога потрібна нам. 

Що кажуть в місцевій владі

Як розповідає голова Кременецької райдержадміністрації В`ячеслав Козубський, до РДА підприємці звертались ще напередодні протесту. Проте, рішення про звільнення від податку має приймати кожна міська чи сільська рада району. Відповідні листи надсилали в установу. Їх, за словами пана Козубського проігнорували практично усі. 
 - 5 травня підприємці звернулись також до Кременецької міськради, -  каже очільник району. - Зважаючи на те, що підприємець платить частину податків за себе та найманих осіб, але не може здійснювати діяльності, люди вимагають скасування цих податків. 
У Кременецькій міськраді кажуть, що почули людей та розглянуть їх прохання на сесії. 
- Сьогодні акція відбулась всеукраїнська, в тому числі і в нашому місті,  -каже Кременецький міський голова Олексій. - Підприємці вимагають звільнення від податку в час карантину. Це питання ми розглянули на комісії, згодом його розглянуть на сесії. Депутати прийматимуть рішення про те, як можна допомогти підприємцям в цій складній ситуації. 
Ми стежимо за ситуацією в Кременці. Чи приймуть рішення на сесії міськради 7 травня,  повідомимо після засідання. 

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення