На судове засідання по справі вбивства Віталія Ващенка знову не прибув жоден свідок...


Нинішнє засідання у Тернопільському міськрайонному суді по справі щодо вбивства громадського активіста, депутата Кременецької міської ради Віталія Ващенка перенесли через те, що не прийшли свідки. Така ситуація не вперше.
[ads-post]Залишилося ще допитати дев’ятеро свідків, загалом у справі їх близько 40.

На засідання привезли із Чортківського СІЗО трьох підсудних, четвертий — Максим Кондратенко – брав участь через відеоконференцію, пояснивши, що погано себе почуває.

Потерпіла сторона обурена тим, що розгляд справи затягується. Суддя Сергій Кунцьо зобов’язав прокурора на наступне засідання забезпечити присутність свідків.

— Незважаючи на те, що було вжито заходи стосовно повідомлення і виклику свідків, понятих, експерта, вони не прибули на нинішнє засідання, — пояснив прокурор Прокуратури Тернопільської області Леонід Бучковський. — Дехто з них перебуває за кордоном, про декого відсутня інформація щодо зміни місця проживання. З об’єктивних причин не зміг прибути на засідання експерт, оскільки включений до складу слідчо-оперативної групи. На наступне судове засідання буде вручено повістки свідкам, узгоджена позиція з експертом стосовно його присутності. Вжиємо необхідних заходів для забезпечення свідків, щоб дане кримінальне провадження якнайшвидше розглянути.

— Звичайно, що я обурена такою ситуацією. Стільки часу тривають суди, а жодне засідання не відбувається повноцінно, — висловила свою думку дружина вбитого активіста Наталія Ващенко. — Це втрата часу, моїх коштів на добирання до суду, мого здоров’я… Доводиться щоразу бачити одну й ту ж картину… Невідомо, скільки часу це все ще триватиме…

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення