Давиду, якому лише кілька тижнів, потрібна термінова допомога. У хлопчика рідкісна патологія

Давид Періг народився 10 грудня 2019-го. Проте через важку недугу уже змушений боротися за своє життя.
При народженні медики виявили в дитини важкі вади головного мозку і серця. Немовляті потрібно робити операцію за кордоном, проте лікування обійдеться недешево.
Рідні просять допомоги у всіх небайдужих, батьки вірять у порятунок свого сина.
[ads-post]
- У мене вагітність проходила чудово, ніяких проблем не було із дитиною. І аж на 40-му тижні вагітності, вже кілька днів перед пологами, на УЗД виявили проблеми, - розповідає мати хлопчика Ольга Періг. - Із Кременця нас відправили у Тернопіль на повторне УЗД. Але до цієї процедури я вже не дочекалась. У мене почались пологи 10 грудня. 
Перед пологами жінці сказали, якщо народжувати із допомогою кесарівого розтину, то дитина не виживе. А, якщо народжувати природним шляхом, то є 2-3% ймовірності, що малюк буде жити. 
- Звичайно, рішення очевидне. Я народжувала, пологи були важкі. Давид народився обмотаний пуповиною, не дихав, - каже Ольга. - Я кричала та молила Бога. На щастя, із Божою допомогою, синочка реабілітували. 
Давиду встановили діагноз - вроджені вади розвитку головного мозку та у хлопчика ще аномалія - розширення вени Гелена по верхній поверхні мозочка. Із таким діагнозом лікарі у Тернополі зіштовхнулись вперше. 
- Це рідкісна патологія. Як мені пояснили простими словами, у Давида аневризма в голові.  І для того, аби врятувати синочка, потрібно через артерію в берді вживлювати певний препарат, щоб ця аневризма зникла. Таку операцію в Україні зробити не зможуть, лише за кордоном. Ми знайшли лікаря у Будапешті, але Давидик мусить добре почуватись, аби ми його транспортували вдало. 
Зараз у хлопчика важкий, але стабільний стан. Він у обласній дитячій клінічній лікарні. 
- Поки що скільки коштуватиме операція точно не відомо, але нам сказали, орієнтовно 100 тисяч доларів, - розповідає мати хлопчика. - У нашої сім’ї навіть близько немає такий коштів, але ми віримо, що люди нам допоможуть. Ми вдячні за будь-яку допомогу: матеріальну чи духовну. Наш Давид - боєць, він все витримає. 

Довідка

Перерахувати кошти можна на карту ПриватБанку: 5168757404417778 (Періг Олена Василівна)
Номер тел.: мами Ольги 098 255 19 94

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення