"Містичне місце": оприлюднено давні знімки загадкового кладовища на Кременеччині


Частину родинного склепу та зарослі зеленню околиці старовинного цвинтаря у Кременці на Тернопільщині можна побачити на давній світлині, яку нещодавно було оприлюднено у мережі.[ads-post]На схилах Кременецьких вершин збереглися старовинні цвинтарі, за якими можна дослідити значну історію таємничого та принадного міста.

Так, у соцмережі Фейсбук поділилися давнім чорно-білим фото, де зображено маленьку частину одного із таких давніх кладовищ. На знімку зображено кам’яну арку, яку можна побачити на Монастирському цвинтарі, який розташований за Богоявленським монастирем. Більша частина цвинтаря – сучасні поховання, а трошки вище є біла церква, навколо якої і розташовані старовинні поховання, всі у хащах.

Цікаво, що на Монастирському кладовищі поховано багато людей, які залишили значний слід в історії Кременця. Наприклад, це ботанік Віллібальд Бессер, який після виходу на пенсію повернувся з Києва у місто своєї молодості і доживав тут віку. Також і Йозеф Заундерс, уродженець Лондона, російський придворний художник і професор Віленського університету, який наприкінці життя перебрався у Кременець і тут знайшов місце вічного спочинку. Похоронені й воїни УНР, що полягли в Кременці 1919 р., червоноармійці, які загинули в боях за місто в березні 1944 р.

Місцеві жителі упізнали таємничі околиці цвинтаря. Пригадали, що раніше кладовище прикрашали родинні склепи, які різнилися від довколишніх каменів, надгробків та додавали принадності території.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення