Пенсію на пошті й надалі отримуватимуть без оформлення карток


Чи обов’язково пенсіонеру переходити на банківське обслуговування, чи можна продовжити отримувати пенсію на пошті, про це розповідає начальник АТ "Укрпошта" Кременецького району Олена Цвєткова.

[ads-post]На сьогодні день майже 40% пенсіонерів отримують пенсію через Укрпошту, а це близько 4,1 млн осіб, в Кременецькому районі їх – 8322 людини.

“Останнім часом почастішали звернення із проханням прокоментувати, чи можна продовжувати отримувати пенсію та субсидію на пошті, не переходячи на картки. Такі плюси банківського обслуговування для людей похилого віку, особливо тих, хто проживає у сільській місцевості, перетворюються на великі проблеми”, - каже Олена Цвєткова.

Додає, що із оформленням карток не поспішають через складнощі і з доступністю до банкоматів.

"Непоодинокі випадки, коли в селі банкомати в принципі відсутні. Неможливість самостійно зняти кошти в будь-який момент для оплати актуальних потреб. І це неповний перелік проблем, з якими стикаються пенсіонери", - каже керівниця пошти.

“Зважаючи на те, що поштові відділення знаходяться майже у кожному населеному пункті, а листоноші обслуговують мешканців усіх без винятку сіл, селищ, хуторів, навіть найбільш віддалених, можливості пошти доставити та виплатити пенсію є значно вищими за будь-який банк”, - інформує Олена Цвєткова.

Аби отримувати пенсію чи соціальну допомогу  в Укрпошті потрібно особисто звернутися до управління Пенсійного фонду України або органу соціального захисту населення за місцем проживання із заявою про призначення пенсії та відповідними документами.

У заяві зазначають "Виплату пенсії (соціальної допомоги) прошу проводити через пошту".

Якщо пенсіонер вже отримує пенсію у банку, проте хоче отримувати її через Укрпошту, він також може звернутись із відповідною заявою до територіального управління Пенсійного фонду, в якому вона була оформлена, і подати заяву про припинення перерахування пенсії на банківський рахунок та отримання пенсії за місцем фактичного проживання.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення