За що кожен українець повинен буде сплатити державі по 4000 гривень

Проект нового Державного бюджету України передбачає дефіцит Пенсійного фонду в 2020-му році в рекордні 172,5 млрд грн.
А оскільки відсутні кошти навряд чи можна буде взяти "з повітря", то уряд, швидше за все, "розкидає" цю суму на всіх працюючих українців у вигляді нових податків і зборів. У підсумку кожен з громадянин "надасть допомогу" Пенсійному фонду на 4,1 тис. грн.[ads-post]Крім того, окремо працюють заплатять єдиний соцвнесок в розмірі 22% від зарплати, більша частина якого також надійде в ПФУ.
2020-й рік стане роком пікових виплат за державного боргу. Майже 40% дохідної частини бюджету доведеться віддати кредиторам країни. У сумі погашення держборгу і його обслуговування коштуватиме бюджету рекордні 421,6 млрд гривень.
Якщо всі ці гроші розділити на офіційну кількість населення (трохи більше 42 млн осіб), вийде, що кожен, тому числі немовлята і люди похилого віку, повинні своїми податками заплатити близько 10 тисяч грн. І це тільки в наступного року.
Гроші ці напевно "зберуть", можна не сумніватися: міністр фінансів Оксана Маркарова на презентації бюджету запевнила, що проблем з виплатами не виникне мовляв, зараз резервів достатньо, а в бюджеті на наступний рік врахували об'єктивні показники і українці не відчують на собі навантаження. Тому і зарплати будуть виплачуватися вчасно, і всі статті витрат у безпеки. Але при цьому не вказуючи джерела покриття дефіциту ПФУ.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення