Мешканка Кременеччини звернулась до юристів через бюрократів 📹

Пані Валентина народилась у Молдові. Після весілля переїхала в Україну, в нашу область. Розповідає, влітку цього року стикнулась із проблемою - у мами, яка досі живе у Молдові, погіршилось здоров'я, та забрати її до себе пані Валентина не могла. Проблема в тому, що у свідоцтві про народження неправильно записали прізвище.
"При видачі мого свідоцтва про народження допущено помилку. Тобто ми з мамою на різних прізвищах. Як зараз сталося, ми зовсім різні люди і міграційна служба мене "завернула", - каже кременчанка Валентина Сорочинська.
Жінці порадили звернутись у тернопільський центр з надання безкоштовної правової допомоги. Там за справу взялися і за 2 місяці питання вдалось вирішити. Тепер мама з донькою живе разом, у Кременці.
"Вона грамотно захищала мої інтереси, мудро написала позовну заяву до суду, де ми виграли процес. На даний момент маю рішення суду, що я є дочка своєї мами, а вона моя мама. Дуже вдячна такій системі, що вона є, і надалі як буду стикатись комусь підкажу", - наголошує Валентина Сорочинська.
Позитивний результат має не одна справа, за яку беруться у центрі безоплатної вторинної правової допомоги. Лише сьогодні на спільній зустрічі ми почули таких три. Та й в центрі додають, на їхньому рахунку сотні виграних справ. Тут консультують й онлайн, і телефоном - цілодобово.
"У вас є якась правова проблема, ви хочете юридичну консультацію. Ви дзвоните і кажете свою проблему. Якщо вона не складна- вам розкажуть. Якщо вам потрібно письмово - вам скажуть куди підійти і які взяти документи", - розповідає директорка Регіонального центру з надання БВПД у Тернопільській області Ірина Хондогій.[ads-post]У центрі надання безоплатної правової допомоги працює 60 юристів. Філії працюють по всій території області. Там надають послуги щонайменше 15 тисячам клієнтам на рік.
"Наша правова допомога нічим не відрізняється від тої, яку надають адвокати в межах договору. Одним з напрямків, на які звертало керівництво увагу, було забезпечення якості. З цієї метою в кожному регіональному центрі запроваджено посади менеджерів з якості. Це діючі адвокати, які мали досвід роботи не менше трьох років у сфері права, адвокатської діяльності. Які мали контролювати і моніторити роботу адвокатів", - говорить менеджер з якості Регіонального центру з надання БВПД у Тернопільській області Віталій Сольський.
Жителі області, які на власному досвіді переконалися у дієвості системи надання безоплатної допомоги, кажуть, цією послугою варто скористатись. Якщо справа кримінальна - юрист візьметься вам допомагати одразу. Щодо адміністративних та цивільних справ, безкоштовну допомогу надають пільговим категоріям та малозабезпеченим. Самі ж експерти розповідають, найчастіше до них звертаються із проблемами домашнього насильства та самовільного будівництва.
Детальніше дивіться у відео "Т1".

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення