Українцям слід очікувати зміни ціни на газ

Посилання

Восени в Україні перестануть знижуватися тарифи на газ, а при подорожчанні євро ціни на газ можуть зрости.
Про це повідомив аналітик Максим Пархоменко в інтерв’ю для Обозреватель, пише Вголос.
“Підвищення цін на нього в Європі і, як наслідок, в Україні чекати не варто. Єдине, що може збільшити ціни на газ – це зниження курсу євро по відношенню до гривні, що може дозволити вирости йому в ціні в середньому на + 10%. Таким чином, на осінній сезон ми можемо очікувати невелике затишшя в низхідній динаміці цін на газ, а при зниженні курсу євро і невелике зростання ціни “, – розповів експерт.
[ads-post]
Наразі ціни на майданчиках знижуються. Вартість одного МВт на майданчику TTF становить 9,48 євро. При адаптації в українську систему координат це близько 283 грн за 100 кубометрів газу.
“Природним чином, до нього потрібно додати вартість транспортування та інші витрати. Реальна ж вартість газу з поставкою в поточному місяці в Україні без урахування ПДВ буде максимально схожа з цінами найближчого хаба в Чехії CZ VTP. В даний момент вона становить 3600 гон за 1000 кубометрів . Падіння цін на газ на європейських хабах, який був сформований раніше за рахунок вкрай високого пропозиції СПГ і трубопровідного газу”, – пояснив Пархоменко.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення