Експерти спрогнозували курс долара на початку червня

Експерти спрогнозували курс долара на початку червня

На ринку намітилася тенденція до зростання курсу долара


Протягом наступного тижня очікується зростання курсу долара до гривні. Про це в коментарі РБК-Україна сказав Вадим Іосуб, старший аналітик Альпарі.

"За тиждень долар на міжбанку може торгуватися поблизу 27,3 грн, а готівковий долар у банках буде котируватися близько 27,1/27,4 грн", - сказав він.

Як нагадав аналітик, починаючи з понеділка, долар на міжбанку зростав кожен день, причому досить активно, і лише в п'ятницю трохи знизився.

"Мабуть, пригальмувати долар допомогли валютні інтервенції НБУ на ринку. Однак, досить імовірно, що американська валюта ще має потенціал для деякого зростання", - вважає аналітик.

Зокрема, за минулий тиждень долар знизився до гривні на всіх сегментах валютного ринку на 1,6-2,0%. Так, з п'ятниці по п'ятницю офіційний курс долара США, встановлений НБУ, зріс з 26,34 грн до 26,87 грн (+2,0%). Попит/пропозиція долара на міжбанку, за даними компанії "Укрділінг", за цей же час зросли з 26,300/26,340 до 26,830/26,865 (+2,0%). Середні курси купівлі/продажу готівкового долара в банках виросли за тиждень з 26,23/26,50 до 26,65/26,96 (+1,6%/+1,7%). При цьому спред між середнім продажем і середньої покупкою розширився з 1,0% до 1,2% за рахунок більш швидкого зростання курсу продажу в порівнянні з покупкою.

Нагадаємо, глава Ради Національного банку україни Богдан Данилишин вважає, що найближчі місяці боргові фактори будуть чинити плив на валютний ринок в Україні. Згідно з його прогнозом, у липні-вересні значна частина коштів після погашення гривневих ОВДП буде конвертуватися у валюту і виводитися з України.

Як повідомило РБК-Україна, в НБУ заявили, що на валютному ринку України відсутня істотна реакція на рішення президента Володимира Зеленського про розпуск Верховної ради і проведення дострокових виборів.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення