Кременеччина: На місці масового розстрілу євреїв, де було Гетто, встановлять пам'ятний знак

Тернопілля: На місці масового розстрілу євреїв, де було Гетто, встановлять пам'ятний знак
На Тернопільщині планують «окультурити» одне з місць, де у часи німецької окупації масово розстріляли представників єврейської общини. Зокрема, тут мають намір спорудити пам’ятний знак.

Йдеться про село Катеринівка, що в Кременецькому районі, яке колись було містечком Катербург. Там до нині збереглося єврейське кладовище, поблизу якого і хочуть встановити пам’ятник.
За словами голови Кременецької районної ради Володимира Стефанського, який здійснив виїзд для огляду місця масового розстрілу євреїв, на тому місці постане пам’ятний знак, який нагадуватиме усім про трагічні сторінки історії краю.
За даними істориків, розстрілювали євреїв під час Другої світової війни за межами села, в урочищі «Кримки». Тоді єврейська громада Тернопільщини була майже вся винищена. Відомо, що в Катеринівці (Катербурзі) у 1942 перебувало понад 300 євреїв. Гетто було обгороджене дерев’яним парканом заввишки 1,5-2 м. Мешканцям забороняли підходити до євреїв і передавати їм харчі. У липні 1942 р. гестапо з с. Білокриниця розстріляло тут 307 євреїв.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення