Вбивці розповідають подробиці нападу на Віталія Ващенка


У Зборові продовжується судовий розгляд справи у вбивстві Віталія Ващенка. Під час засідання було оприлюднено протокол слідчого експерименту, у якому покроково розписані дії обвинувачених.


Судячи з матеріалів справи, виконавці замовного вбивства більшість часу перебувати у Тернополі, куди приїхали за тиждень до нападу.
Як йдеться у протоколі слідчого експерименту, який оприлюднила «Народна рада»,  19 травня 2016 р. обвинувачені найняли обласному центрі квартиру, при чому, проживали по двох адресах – вул. Клима Савура та Довженка. 21 травня придбали автомобіль «AUDI 80» та затонували скло. 24 травня забрали автомобіль, придбали ноутбук та приїхали у Кременець, залишивши одного із групи. 25 травня налаштували GPS для контролю за рухом автомобіля Віталія Ващенка. Наступного дня знову прибули у Кременець (постійно ночували у Тернополі, залишаючи одного із групи). Автомобіль з обідньої пори припаркували по вул. Стрілецька, близько 17:00 відвідали магазин «Роксолана», 17:50 покрутилися біля сміттєвих баків та трансформатора, відвідали магазин «Норма», відійшовши у напрямку автомобіля, розпили спиртне з одним із місцевих жителів. Близько 21:00-22:00 зайшли на подвір’я активіста через відкриті ворота. Один із підсудних пішов у гараж, інший заховався за автомобілем. Почувши шум, обійшов його та побачив, як Віталій прижав «гостя» до капота. Ударив палкою ззаду. Віталія кинули на землю, а далі …

Обвинувачені в один голос стверджують, що було завдання залякати.

– Підрахуємо фінанси: близько 50 тис. грн. – оплата «роботи», 2,5 тис. дол. автомобіль, ноутбук, GPS, тонування, найм квартир, бензин, поточні витрати. Чи не завелика ціна для того, щоб «налякати»? Що мав знати Віталій, щоб замовник погодився викласти таку суму? – апелюють представники громадськості, які контролюють перебіг справи.
До слова, двох виконавців вбивства затримали на початку червня 2016 року. Ними виявилися раніше судимі мешканці Кривого Рогу, які працювали на замовлення. За криваву розправу чоловікам обіцяли по 50 тисяч гривень кожному. Організатора спіймали трохи пізніше на одній із станцій техобслуговування Тернополя, куди чоловік приїхав на власному автомобілі. Затриманий 1976 року народження, житель Дніпропетровщини. Обвинувачені – раніше судимі. Разом відбували покарання у місцях позбавлення волі.
Джерело: Репортер

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення