1,99 проміле: на Кременеччині спіймали і покарали дуже п’яного водія скутера


Кременецький районний суд призначив покарання для водія, який керував транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.


Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 11 лютого цього року у селі Ридомиль Кременецького району. Ввечері, близько 21.00, працівники поліції зупинили водія скутера “Мустанг”, який керував транспортним засобом без державного номерного знака.

Під час спілкування у кермувальника були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Драгер показав 1,99 проміле, що в 10 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

Від проходження повторного огляду у медичному закладі кермувальник відмовився.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні водій свою провину визнав і просив розстрочити сплату штрафу та надати можливість платити штраф частинами.

А суддя зробила так, як і просив порушник.

Дослідивши матеріали справи, Кременецький районний суд постановив водія скутера визнати винним у вчиненні інкримінованого порушення і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень без позбавлення права керування транспортними засобами, оскільки порушник ніколи не отримував водійського посвідчення.

Також суд постановив розстрочити виплату штрафу терміном на 12 місяців – з виплатою у перші два місяці по 3500 грн і решту 10 місяців рівномірними платежами по 1000 грн.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення