1 вересня на Тернопільщині запрацюють далеко не всі школи, бо не готові до викликів війни


Навчальний рік у школах Тернопільщини планують розпочати 1 вересня. Про це під час брифінгу повідомила начальниця обласного управління освіти і науки Тернопільської ОВА Ольга Хома.

За її словами, форма навчання буде залежати від військової ситуації та наявності якісного укриття у школах, пише Суспільне.


"Форма навчання для кожного закладу освіти буде різною. Не всі розпочнуть освітній процес офлайн. Будуть заклади, де буде діяти змішана система навчання", – сказала Хома.

Перед початком навчального року школи оглянуть спеціальні комісії, які створили в громадах. Начальник пожежно-рятувальної служби області Віктор Маслей сказав, якщо в школі немає укриття, то можна використовувати бомбосховища у будівлях неподалік навчальних закладів.
"Будуть розроблені алгоритми дій, відповідні маршрути, коли буде лунати сигнал системи оповіщення та буде повідомлено про повітряну загрозу. Навчання однозначно буде припинятися, діти з персоналом будуть укриватися у шкільних або визначених неподалік укриттях".

У 10 школі Тернополя навчається 630 учнів, говорить директор цього закладу Андрій Газилишин. Бомбосховища у школі немає, відтак укриття вирішили облаштувати у бібліотеці та спортзалі.
"Це – приміщення бібліотеки. І ще є приміщення спортзалу, де можна розмістити 200 дітей. Зараз виготовляємо кошторис, щоб облаштувати тут вентиляцію. Самі готуємо документи, щоби закрити вікна мішками з піском, обладнати спеціальні захисні щити. На вікна ми ставимо бідони, які попривозили батьки, зверху на ці бідони поставимо мішки з піском. Обов’язково має бути аварійний вихід".

Андрій Газилишин розповідає, всіх учнів розмістити у підготовлених укриттях не зможуть. Тому планують очне навчання поєднувати з дистанційним.

Остаточне рішення про початок навчального року має прийняти Рада оборони області, повідомила Ольга Хома.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення