Кабмін запровадив контроль цін на продукти, ліки та пальне. Хто перевірятиме в області?

У Кабінеті Міністрів України запровадили регулювання цін на певні товари. Хто перевірятиме, чи не завищують ціни в Тернопільській області та який максимум для цін на пальне – у матеріалі.

Про те, як контролюватимуть ціни на окремі товари в області, розповіли під час брифінгу обласної військової адміністрації у четвер, 10 березня. Як повідомив очільник області Володимир Труш, формують спеціальні робочі групи, які перевірятимуть, чи не завищують вартість підприємці.


– Кабмін своєю постановою від 6 березня ввів моніторинг цін на пальне та продукти. Ми прийняли рішення про створення моніторингових груп з представників поліції, держпродспоживслужби, представників військової адміністрації та органів місцевого самоврядування.

У першу чергу, будуть перевіряти заправки. В ОДА пояснили, яка межа ціни на паливо.

– Є постанова Міністерства Економіки, де введено середню ринкову ціну. Наразі ціну на дизельне паливо – 31 грн, на бензин – 34. Але постанова дозволяє робити націнку в межах 7 гривень. Тобто Дизельне паливо може максимум коштувати 38 грн, бензин – 41.

10 березня в області провели нараду з найбільшими підприємствами, які займаються реалізацією пального, зокрема «Укрнафта», «ОККО», WOG. Їм пояснили положення. Як розповів Володимир Труш, представники компаній погодились з рішенням постанови, тож ціни повинні бути в межах встановлених.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення