Трішки не встиг: на Кременеччині п’яний водій відчиняв ворота біля свого будинку і попався поліції


Кременецький районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.
Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 17 вересня цього року у селі Плоске, що на Кременеччині. Близько 15.00 працівники поліції зупинили водія автомобіля “ВАЗ 21099”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.


Від проходження огляду на стан сп’яніння кермувальник категорично відмовився на місці зупинки. Також відмовився і проїхати для огляду у найближчий медичний заклад.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судовому засіданні водій ВАЗу своєї провини не визнав. Пояснив, що його ніхто не зупиняв. Мовляв, їхав з магазину додому і зупинився біля свого будинку, щоб відчинити ворота. Тоді й до нього підійшли працівники поліції. Водій каже, що у присутності поліцейських дістав пиво, яке купив у магазині, сів за кермо та випив його. Кермувальник заявив, що факту керування автомобілем у нетверезому стані не визнає.

Те, що чоловік наговорив у суді, тягне на порушення, передбачене ч. 2 ст. 130 КУпАП (вживання алкоголю після ДТП або після законної зупинки поліцейськими до проведення огляду на стан сп’яніння). А за цією статтею передбачений штраф у розмірі 34000 грн з позбавленням права керування транспортними засобами.

Дослідивши матеріали справи, в тому числі пояснення свідків та відеозапис з місця події, Кременецький районний суд дійшов висновку, що у діях водія ВАЗу таки вбачаються ознаки порушення, передбачені ч. 1 ст. 130 КУпАП. Відтак, суд призначив водієві 17000 гривень штрафу з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

13 грудня термін апеляційного оскарження минув і постанова судді набрала законної сили.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення