20-річний Любомир з Кременеччини у критичному стані. Допоможіть!


Любомиру Джереленку з Вишнівця Кременецького району встановили діагноз — анаеробна флегмона шиї і сепсис. До того ж, доєднався COVID-19. 
Хлопцеві вже зробили операцію, він перебуває в медичній комі, з якої лікарі пробували його вивести, але нульовий кров'яний тиск поки не дозволяє...
Мама просить небайдужих допомогти, адже скільки триватиме лікування і скільки коштів потягне — невідомо.


Флегмона — розлите гнійне запалення м'яких тканин, що характеризується їх просяканням гноєм з тенденцією до швидкого поширення й залучення до процесу прилеглих м'язів, сухожиль, жирової клітковини. У ряді випадків перебіг захворювання може бути блискавичним зі швидким прогресуванням запалення, сепсисом, може виникнути небезпека ерозії артерії (кровотеча), гнійного тромбофлебіту і тромбоемболії легеневої артерії.  Таке визначення дає Вікіпедія. 

Мама Любомира — Інна Руда тимчасово не працює. Має на вихованні ще трьох малих дітей. Каже, небайдужі люди з Вишнівця і всі, хто знає Любомира, долучаються до допомоги по збору коштів. 

Діагноз Любомира Джереленка: анаеробна флегмона шиї. Сепсис. До хвороби доєднався  COVID-19.

Звідки взялась хвороба — невідомо

Любомир останнім часом жив у Хмельницькому, бо знайшов там роботу на фасадах. Хоча сам родом із Тернопільщини. Чим саме спричинена така хвороба у хлопця — невідомо. Лікарі кажуть, можливо, інфекцією.

— Коли саме і чим спричинена хвороба, не знаю. Тиждень тому син скаржився мені по телефону на біль у горлі, на набряк, важкість ковтання. Згодом сказав, що йому важко говорити і дихати, — згадує мама Любомира. — Я просила, щоб син викликав швидку ще в Хмельницькому, але він відмовлявся. Дуже хотів додому, але чекав до останнього, бо вже вступили в дію обмеження по міжобласних перевезеннях, а він не вакцинувався від ковіду. Так, ми поїхали за ним до Хмельницького машиною вночі і забрали його.

Стан критичний

Вже у Кременці сина поклали у реанімацію, бо ставало все гірше, продовжує вона. У зв'язку з відсутністю апарату, який обстежує таких хворих, кременецькі лікарі зв'язалися з Тернополем. Намагалися, щоб сина перевезли в обласний центр. 

— На третій день реанімації в Кременці сина все ж перевели у міську лікарню №1 в Тернополі, в інфекційне відділення. До вечора там був зібраний консиліум хірургів, зробили КТ та операцію. Загроза життю мого сина є, тиск нульовий. Наразі він перебуває в медичній комі. Не знаю, як буде далі...як зі станом його здоров'я, так і з коштами, які будуть необхідні. Ми робимо переливання крові. Сину вже вкололи один препарат за 27 тисяч гривень. Ми ці кошти поки зібрали власними силами, — зітхає пані Інна. 

Директор Тернопільської міської комунальної лікарні швидкої допомоги Ярослав Чайківський каже, що стан Любомира Джереленка, станом на 02 листопада, — критичний. 
— Любомира відправили до нас з Кременця, тому що у нас вищого рівня медична допомога і ми приймаємо усіх ковідних хворих, у яких на фоні ковіду розвинулася хірургічна патологія. Це стосується і Любомира Джереленка, оскільки в нього виявили гнійну флегмону шийного відділу, — зазначив керівник першої міської лікарні. 

 

ДОВІДКА
Номер картки 5168 7573 9954 3695 (мама Руда Інна).

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення