“Магія мого міста”: персональна виставка художниці з Кременця


“Магія мого міста” — під такою назвою відбулося урочисте відкриття персональної виставки живописних полотен художниці Ірини Остап.


Вітальне слово майстрині — під супровід Кременецького народного аматорського камерного оркестру. Справжнє свято живопису, музики та дружнього спілкування.

Ірина Остап народилася 17 квітня 1988 року у Кременці. Тут промайнуло її раннє дитинство та шкільні роки. Закінчила Тернопільський кооперативний торговельно-економічний коледж, факультет дизайну та Кременецький обласний гуманітарно-педагогічний інститут ім. Тараса Шевченка, факультет іноземних мов.


Вивчаючи дизайн, зацікавилась малюнком. Увесь свій вільний час присвятила образотворчому мистецтву. Дипломна робота – триптих “Дзвони душі” – привела студентку за порадою до відомого на той час в Кременці художника Олега Вартабедяна. Митець відразу помітив талант дівчини та погодився стати її творчим наставником.

Захистивши на відмінно дипломну роботу, Ірина продовжує навчання в художника. Під його творчим керівництвом вона створює полотна, які почали користуватися попитом не лише на Україні, а й у Греції, Італії та Польщі. Одна із шанувальниць молодого таланту запропонувала Ірині відкрити свою персональну виставку. За два місяці, не покладаючи рук, художниця створює більшість картин. Потужною підтримкою та опорою для неї стає сім'я та Олег Вартабедян.

Перша виставка художніх творів під назвою «Зростання» була представлена у галереї «Печерській», що знаходиться на території Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника. І саме вона принесла визнання Ірини Остап у когорті художників України.

Згодом — перемога у міжнародному конкурсі «Тріада».

У Кременецько-Почаївському ДІАЗі, Ірина неочікувано відкриває ще один свій талант – вона освоює професію екскурсовода. Історія рідного міста та Замкової гори зокрема, пробудили бажання висловлюватися не лише словами, а й фарбами. Любов до Кременця забурлила з новою силою та надихнула художницю повернутися до мольберта.

Серце художниці обирає м’які відтінки, фарби з легкістю лягають на полотно та ведуть за собою в історію кожного, хто бажає ближче познайомитись з унікальним та мальовничим Кременцем.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення