3,2 проміле – у Кременці спіймали дуже п’яного водія. Як його покарали?


Кременецький районний суд розглянув справу щодо водія, на якого поліцейські склали протокол за нетверезу їзду.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення працівниками поліції був зафіксований 13 липня цього року у місті Кременці – на вулиці Вишнівецька зупинили водія автомобіля “ВАЗ 21011” (“Жигулі”, “копійка” – ред.), який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.


Огляд на стан сп’янінні у присутності двох свідків проводився на місці зупинки. Результат огляду – 3,2 проміле, що у 16 разів вище допустимої норми і вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Однак, водій “копійки” у судовому засіданні своєї провини не визнав. Пояснив, що автомобілем того дня не керував і поліцейськими зупинений не був.

Досліджуючи матеріали справи, суд звернув увагу на те, що із відеозаписів, наданих поліцейськими, неможливо встановити факт керування автомобілем особою, що притягується до відповідальності, і неможливо встановити факт зупинки.

Відтак, Кременецький районний суд постановив закрити справу щодо водія “копійки” у зв’язку з відсутністю складу порушення. Дане рішення 7 вересня набрало законної сили.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення