2,64 проміле: у Кременці п’яна водійка пояснила, що лише полоскала горло у стоматолога


Кременецький районний суд призначив покарання для водійки, яка попалася за кермом у стані алкогольного сп’яніння. Випадок трапився 24 липня цього року у місті Кременці – ввечері, близько 18.20, на вулиці Симона Петлюри поліцейські зупинили водійку автомобіля “Фольксваген Поло”, яка перебувала за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.
Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки у присутності двох свідків. Результат – 2,64 проміле, що у 13 разів вище допустимої норми і вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.


На порушницю склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні жінка своєї провини не визнала. Пояснила, що цього дня була у стоматолога, оскільки у неї болів зуб, їй призначили ополісуквач, який містить спирт. Під час полоскання кілька разів його ковтнула. Потім її зупинили працівники поліції та запропонували пройти тест на стан алкогольного сп`яніння.

Жінка також повідомила у суді, що працівники поліції хотіли надіти на неї кайданки та забрати в поліцію, погрожували згвалтуванням, вона злякалася. Зі свідками, які зазначені у протоколі, вона перебуває у неприязних відносинах, оскільки дружина свідка займається тим самим бізнесом, що і вона, продаж косметики «Айвон», таким чином він хотів її усунути як конкурента.

Але суд критично поставився до цих пояснень. Дослідивши матеріали справи, в тому числі і відеозапис з місця події, суд прийшов до висновку, що докази провини водійки є достатніми та переконливими.

Відтак, Кременецький районний суд постановив кермувальницю автомобіля “Фольксваген Поло” визнати винною у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, та призначив їй покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Рішення суду уже набрало законної сили.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення