Кременчанку засудили на 5 років за переправлення нелегалів до Польщі

П’ять років позбавлення волі призначив суд громадянці України за сприяння незаконному переправленню осіб через державний кордон.


Громадянка України в жовтні 2020 за попередньою змовою з групою осіб сприяла незаконному переправленні через державний кордон України до Республіки Польща чотирьох іноземців — громадян Туреччини, Іраку і двох громадян Сирії.
Після прибуття іноземців з Туреччини в Одесу, жінка сприяла їх перевезенню в місто Кременець Тернопільської області, де заздалегідь орендувала квартиру для проживання мігрантів, а також купувала продукти харчування за надані ними кошти.
Пізніше вона перевезла іноземців до Львова, звідки ті мали дістатися до Республіки Польща поза встановленими пунктами пропуску через кордон. Але на автодорозі Мшанець — Головецько, в 5 км до держкордону України, іноземців затримав прикордонний наряд Львівського прикордонного загону.
Продовжуючи свою злочинну діяльність, обвинувачена діяла за відпрацьованою вже схемою і повторно в листопаді минулого року знову сприяла незаконному переправленні через держкордон України чотирьох громадян Іраку.
В ході судового засідання обвинувачена визнала свою вину і розкаялася у скоєному. Суд призначив їй покарання у вигляді позбавлення волі на строк 5 років з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих функцій, строком на рік.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення