Тернопільська область отримала ще одну вакцину проти ковіду: СoronaVac

Партія вакцини складає 1200 доз. Тернопільщина отримала ще одну вакцину — СoronaVac. Її партія складає 1200 доз. Про це сьогодні, 14 квітня, повідомила пресслужба управління охорони здоровя ТОДА.


«КОРОНАВАК Вакцину для профілактики COVID-19, інактивовану» закупили за кошти Державного бюджету України за 2020 рік за бюджетною програмою КПКВК 2301400 «Забезпечення медичних заходів окремих державних програм та комплексних заходів програмного характеру» за напрямом «Закупівля хіміотерапевтичних препаратів, радіо фармпрепаратів та препаратів супроводу для лікування онкологічних хворих, а також вакцини проти гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (Наказ МОЗ України від 12.04.2021 № 705) та наказу УОЗ про отримання «Вакцини проти гострої респіраторної хвороби COVID-19».

Генеральному директорові «Тернопільського обласного виробничо-торгового аптечного об’єднання» Тернопільської обласної ради Наталії Марків доручено забезпечити дотримання умов зберігання, приймання та обліку вакцини проти гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARSCoV-2, визначених в інструкції про її застосування, згідно розподілу вищезгаданого наказу Міністерства охорони здоров’я України.

Окрім того, головному спеціалісту відділу фінансово-економічного та програмного забезпечення управління охорони здоров’я облдержадміністрації доручено інформувати щодо використання та залишків даного лікарського засобу ДП «Медичні закупівлі України».

Загалом, у регіони розподілено 200 тисяч доз вакцини фармацевтичної компанії Sinovac.

Зазначимо, в Україні від 13 квітня розпочалося щеплення вакциною CoronaVac проти COVID-19 виробництва Sinovac Biotech. Насамперед вакцинуватимуть маломобільні групи населення, людей з інвалідністю і тих, хто за ними доглядають.

Також цією вакциною щеплять:

— освітян, які будуть залучені у ЗНО у 2021 році;

— олімпійців і паралімпійців, які представлятимуть Україну на змаганнях в Токіо у 2021 році;

— співробітників патрульної поліції.

Термін придатності вакцини CoronaVac становить 24 місяці. Вакцина надійшла до України в однодозних флаконах. Для повної імунізації від COVID-19 потрібно дві дози вакцини, інтервал введення яких складає 28 днів.

За кожним щепленим одразу буде зарезервована друга доза вакцини з цієї ж партії. Всі, хто зараз вакцинуються препаратом CoronaVac гарантовано отримають другу дозу для повної імунізації від COVID-19.

Перевозити та зберігати препарат можна при температурі 2−8°C, захищаючи від потрапляння сонячного світла. Транспортуватимуть вакцину в спеціальних контейнерах, щоб забезпечити холодовий ланцюг на кожному етапі маршруту.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення