Кременецька санна траса може стати ще однією візитівкою області

Голова Тернопільської ОДА Володимир Труш з робочим візитом побував у Кременці та оглянув навчально-спортивну базу із санного спорту.


«Ми бачимо, в якому стані знаходиться санна траса. Цей об'єкт потребує реконструкції. Першочергово ми плануємо зібрати усі документи, оскільки зараз цей об'єкт знаходиться в «повітрі». Збираємо пакет документів, постараємося підготувати проєктно-кошторисну документацію, погодити її з Федерацією санного спорту та знайти фінансування. Процес тривалий і непростий. Розумію, ми не зробимо це за рік. Однак об'єкт є важливим і ми докладемо усіх зусиль, щоб його зробити», - каже голова ОДА.
Світлана Кравчук, тренер-викладач дитячої юнацької спортивної школи з зимових видів спорту, каже, що цієї траси недостатньо для професійного тренування, тому спортсмени змушені проходити підготовку за кордоном. Проте, якщо облаштувати санну трасу штучним покриттям, зробити спортзал та приміщення для переодягання, то спортсмени зможуть повноцінно тренуватися, більше того, приїжджатимуть не лише українці, а й іноземці. Варто зазначити, що на навчально-спортивній базі «Кременець» з 2001 року і до сьогодні проводяться Чемпіонати України із санного спорту серед дорослих, юніорів та юніорок, Кубок України з санного спорту та інші Міжнародні змагання з санного спорту на санкороликах «Кубок Бони».

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення