Кинув штахетою у жінку: кількарічні війни на Кременеччині закінчились реанімацією до однієї та тюрмою для сусіда


Сусідські чвари закінчилися для 44-річної жительки села Лідихів Євгенії реанімацією, а для її сусіда, 58-річного Віктора, судовим вироком та в’язницею. Адвокат обвинуваченого повідомив «20 хвилин», що подаватиме апеляцію та вже готує для цього документи.
Сусідські війни між двома родинами тривали роками. Сварились і за землю, і за межу, знаходили причини і без них.


15 серпня 2020 року назавжди змінило життя обох

Нагадаємо, до поліцейських надійшло повідомлення від медиків Почаївської лікарні про те, що бригадою швидкої допомоги до них доправлено 44-річну пацієнтку з травмою голови. Жінку одразу госпіталізували в реанімацію. Як встановили поліцейські, травму жінці завдав її сусід під час сварки. Зі слів матері потерпілої, він жбурнув дерев’яну палицю доньці в голову і та втратила свідомість. Відомості за фактом умисного нанесення середньої тяжкості  тілесних ушкоджень слідчі Кременецького відділу поліції внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо 58-річного жителя села Лідихів.    
Донями суд проголосив вирок Вікторові, яким відправив чоловіка до в’язниці.

  • Ми подаватимемо апеляцію, бо вважаємо таке рішення суду і, відповідно, покарання занадто суворим, — каже адвокат Віктора К. Віталій Сідоров. — На нашу думку, точкою дотику стало те, що в судових дебатах потерпіла сказала, що хоче сувору міру покарання. Однак в той самий день подала розписку, що шкода відшкодована в повному об’ємі – як моральна, так і матеріальна.

Лінія захисту обвинуваченого була спочатку скерована на те, щоб знайти примирення з потерпілою, каже адвокат. І буквально до вироку сторона захисту обвинуваченого і сам Віктор так і гадали.

По сусідству роками жили дві родини. Роками члени цих родин сварились. Того трагічного дня сусідка вийшла на двір та почала сварку. Раптом видерлась на плота. Віктор, аби її відігнати та перебуваючи за 3-5 метрів до жінки, вхопив штахетину кинув в її бік. Метрова штахета вдарила Євгенію, від чого та втратила свідомість, впала на землю і сильно вдарилась головою. Жінка потрапила до реанімації місцевої лікарні, її кривдника звинуватили у нанесенні тяжких тілесних ушкоджень.

Визнав, що кинув дошкою в бік Євгенії

Як згодом виявили експерти, у жінки була відкрита черепно-мозкова травма, внутрішньочерепна епідуральна гематома у лівій тім`яно-висковій ділянці, а також забиття м`яких тканин зовнішніх покривів голови, що за ступенем тяжкості належить до тяжких тілесних ушкоджень за ознакою небезпеки для життя в момент заподіяння.

Допитаний у судовому засіданні обвинувачений вину визнав в повному обсязі та пояснив, що того дня у них з сусідкою виник конфлікт. Після чого він взяв дерев`яну дошку від паркану та кинув нею в бік Євгенії. Та впала на землю та втратила свідомість. До неї підійшла її мати та повела її в будинок, а він пішов у своїх справах. Про скоєне щиро шкодує, шкоду відшкодував, просить призначити покарання не суворе.

Беручи до уваги наявність двох і більше обставин, що пом`якшують покарання, а саме: визнання вини, добровільне відшкодування моральної та матеріальної шкоди, відсутність судимостей, наявність позитивної характеристики, думку потерпілої про призначення покарання, пов`язаного з позбавленням волі, суд приходить до висновку, що виправлення обвинуваченого можливе у більш короткий строк, ніж передбачено санкцією ч. 1 ст. 121 КК України.

  • Визнати винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 121 КК України, та із застосуванням ч. 1 ст. 69 КК України призначити йому покарання у виді позбавлення волі на строк 3  роки, — таким був вирок Кременецького райсуду. — Початком строку відбування покарання вважати момент затримання обвинуваченого в порядку виконання вироку.

Апеляція на вирок може бути подана протягом тридцяти днів з моменту його проголошення до Тернопільського апеляційного суду через Кременецький районний суд Тернопільської області. Адвокат запевнив, що апеляцію подадуть вже найближчим часом.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення