У Кременці обговорили можливість отримання коштів на розвиток туризму


«Туристичні магніти» України розвиватимуть відповідно до стандартів ЄС. На Тернопільщині для втілення цього проєкту в життя обрали чотири локації – Кременець, Бучач, Збараж та печеру Оптимістичну, що на Борщівщині.


У Кременецькій міській раді відбулася зустріч, на якій обговорили перспективи розвитку туризму у місті. Кременець – одна з чотирьох дестинацій краю, що увійшла до «Туристичного магніту». У кожній області України визначать три-п’ять «туристичних магнітів», які рекламуватимуть для розвитку внутрішнього туризму. Що саме потрібно зробити місцевій владі, аби отримати підтримку, зокрема фінансову, та підняти туризм краю на якісно вищий рівень – рекомендували фахівці. Серед них:  Юрій Жеребцов – представник Державного агентства розвитку туризму, Віталій Сікіринський – начальник управління туризму Тернопільської облдержадміністрації, Ростислав Яцків – заступник начальника управління-начальник відділу аналізу та розвитку туристичних дестинацій, управління туризму та Андрій Смаглюк – міський голова Кременця.

«Наразі Кременець матиме можливість  отримати 2 млн грн. на розвиток туристичної галузі. Проте для цього необхідну місцеве співфінансування у розмірі щонайменше 20% від суми», –  пояснив представник Державного агентства розвитку туризму Юрій Жеребцов.

Нагадаємо, цьогоріч у нашій країні започатковано проєкт “Магніти України” з пошуку успішних проєктів-символів, які зможуть залучити інвесторів і стати центрами інновацій. Він передбачає визначення в кожній області трьох-п’яти найбільш привабливих з погляду туризму об’єктів історико-культурного та природного значення.

Такі зустрічі відбудуться в Тернопільській, Івано-Франківській, Закарпатській Хмельницькій, Вінницькій та Черкаській областях.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення