У Кременецькій райраді нового скликання – 69 % чоловіків та 31 % жінок


10 грудня почала свою роботу Кременецька районна рада 8 скликання.

Аналітики Центру суспільних досліджень «ПОЛІС» проаналізували новий депутатський корпус за гендерною характеристикою.

За результатами виборів депутатів Кременецької районної ради, які відбулись 25 жовтня 2020 року, було обрано 8 депутатів від місцевої організації партії «Європейська солідарність», 7 депутатів від місцевого осередку партії «Слуга народу», по 5 депутатів обрано від організацій партій «Батьківщина», «Свобода», «За майбутнє» і «Добрий самарянин», 4 депутати -  від партії «Радикальна партія Олега Ляшка» та 3 депутати від місцевого осередку партії «Голос».  Всього було обрано 42 депутати Кременецької райради від 8 місцевих організацій партій, повідомляють на фейсбук-сторінці Центру суспільних досліджень «ПОЛІС».


Щодо гендерного балансу, то серед загального кількісного складу депутатів Кременецької районної ради -  29 депутатів-чоловіків (це близько 69 %) та 13 жінок (31%). Найбільше депутатів-чоловіків серед депутатів від «Європейської солідарності»  (6 депутатів із загалом 8-ми обраних від цієї політсили), найменше – лише 2 депутати - серед депутатів від місцевого осередку партії «Голос» із загалом  3 обраних від цієї партії. У відсотковому відношенні до загальної кількості депутатів майбутніх депутатських фракцій/груп - чоловіків найбільше серед депутатів від партії  «Добрий самарянин »,  де серед 5 обраних депутатів від цієї  партії – четверо депутатів - чоловіки,  що становить 80 %.

Щодо жінок-депутаток, то їх найбільше (по 2 депутатки) серед депутатів від партій «Європейська солідарність», «Слуга народу», «Батьківщина»,  «Свобода» та «За майбутнє», а найменше - лише по одній жінці-депутатці - серед депутатів від партій «Добрий самарянин», «Радикальна партія Олега Ляшка» та «Голос» . У відсотковому відношенні серед обраних депутатів від партій -  жінок-депутаток найбільше серед депутатів від партій «Батьківщина », «За майбутнє» та «Свобода», де серед 5 депутатів від цих партій - 2 жінки, що становить 40% до загальної кількості обраних депутатів від цих партій.  

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення