Чому Кременець не під ризиком потрапити в “червону” зону? 📹

тернопіль, новини тернополя, новини тернопільщини, тернопільські новини,  коронавірус,  медицина,  лікар
Вся територія Тернопільської області є на високому рівні захворюваності. Про це повідомила в програмі "Тема дня" головна державна санітарна лікарка Тернопільщини Оксана Чайчук. Не під ризиком потрапити наступного тижня в "червону" зону лише Підгаєцький і Кременецький райони.

Чайчук каже, що “червоному" рівню епіднебезпеки відповідають показники від 120 до 240 випадків зараження COVID-19 на 100 тисяч населення:


Сумарно по області то в нас понад 280 випадків. В Тернополі – 340 випадків на 100 тисяч населення, Чортків – 349, Бучацький район – 280, Монастириський – 374.

Чому Кременець не під ризиком потрапити в “червону” зону? 

Там був довго витриманий адаптивний карантин, жорсткіший карантин, ніж по всій області. Вони довго були в ізоляції, не ходив громадський транспорт, не працювали ринки, не працювали заклади культури і це дало свій результат. Можна порівняти на фоні області, там де "горіло", зараз не "горить". А там, де люди розслабилися почався ріст захворюваності".

Також в програм "Тема дня" Оксана Чайчук зазначила, що якщо така тенденція триватиме і далі, то нам не вистачить фахівців для лікування хворих:

"Наразі, в нас біля півтори тисячі ліжок для лікування хворих на COVID-19. Якщо з такою прогресією буде зростати інфікування, то нам може не вистачити медпрацівників для надання медичної допомоги. Тому нам важливо дотримуватися заходів "червоної" карантинної зони. Це дасть можливість перервати епідпроцес і не передавати інфекцію здоровим людям".
Нагадаємо, ще два райони в Тернопільській області – Заліщицький і Збаразький – віднесено до "червоної" зони. Загалом, 9 районів області перебуває в "червоній" карантинній зоні. Жодний населений пункт Тернопільщини не перебуває в "зеленій" зоні.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення