10-річний хлопчик-сирота з Кременця готується до складної операції на хребті


10-річний Едік Скоропляс з міста Кременець після 45-ти денного перебування в Національному інституті серцево-судинної хірургії імені М.М. Амосова повернувся додому. Хлопчик пройшов перший етап підготовки до операції на хребет.


Едік – сирота. Мама дитини померла від раку, а батько позбавлений батьківських прав. Виховує його бабуся.

Як інформують "Тернополяни", лікарі поставили дитині діагноз – сколіоз. Якщо найближчим часом не зробити операцію, він зовсім не зможе ходити.

Історія хлопчика зворушила людей. Кременчани вирішили допомогти Едіку. Волонтери та небайдужі зібрали кошти, необхідні для операції.
"А уже сьогодні радісною новиною інформуємо вас про те, що Едіка Скоропляса уже виписали з Національного інституту серцево-судинної хірургії імені М.М. Амосова після 45-ти денного перебування. Отже перший етап підготовки до операції на хребет пройшов успішно.Також сьогодні отримали консультацію в Київській обласній клінічній лікарні. Лише по завершенню повної реабілітації, після хірургічного втручання на серці, буде проведено операцію на спинці у хлопчика. А зараз ми вже повертаємось з Едіком до Кременця", – повідомив в.о. голови Кременецької районної адміністрації В'ячеслав Онишкевич.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення