За кого голосуватимуть кременчани на виборах мера?

В Кременці шукають управителя багатоквартирних будинків | Пульс ...
Дослідження електоральних настроїв мешканців Тернопільської області було проведене «Тернопільською Експертною Групою» з 17 по 19 липня 2020 року.
[ads-post]Інтерв’ю проведено на підставі випадкової вибірки стаціонарних телефонних номерів.
Загальна вибіркова сукупність — 342 респондента
Похибка дослідження становить не більше 3,2%, для зручності сприйнятття результати заокруглено до цілих чисел.
При повторному проведені опитування “Тернопільською Експертною Групою” було скориговано список претендентів, виходячи з публічних заяв та власної інсайдерської інформації, щодо бажання тих чи інших осіб приймати участь у виборчих перегонах.

Резульатати попереднього соцілогічного дослідження можна переглянути за посиланням http://www.ternopilinfo.com/vybortsi-ternopilshhyny-pochynayut-vyznachatys-u-svoyih-sympatiyah/

Лідером мерських перегонів у Кременці став директор місцевого краєзнавчого музею Андрій Левчук, який за два місяці від попереднього дослідження кардинально покращив свої позиції – рівень його підтримки серед тих хто збирається брати участь у виборах та визначився зі своїм вибором становить 30,7%. На це могли вплинути такі фактори:
1. Безумовна і публічна підтримка Андрія Левчука з боку попереднього лідера мерських перегонів, колишнього мера Кременця, а нині директора Дубненського ДІКЗу Леоніда Кічатого.
2. Постійна медійна присутність Андрія Левчука на місцевих, обласних та загальнодержавних ЗМІ з акціями, котрі повязані з формуванням позитивного іміджу Кременця (вишневий борщ, прапор на Замковій горі, Шевченківські акварелі, створення кіноархіву кременецьких сіл і таке інше).
3. Запит мешканців Кременця на зміни, котрі повинні повернути місту привабливе обличчя столиці південної Волині.

Конкуренцію Андрію Левчуку складає нині діючий мер Олексій Ковальчук, колишній міліціонер, що вже два рази вигравав вибори на посаду міського голови (2010 – від Сильної України, 2015 – від УДАРу). Проти нього говорять результати діяльності – кременчани вважають, що місто перетворюється на периферію та знаходиться у глибокій депресії. Не сприймають його позитивно і в сільських громадах. Варто зауважити, що Кременець став єдиним містом навколо якого не було створено на добровільних засадах об’єднаної територіальної громади (ОТГ) та не отримало субвенції на розвиток місцевих громад. Все це зумовило певне зниження рівня підтримки з 23,9% в травні, до 22,9%.

Характерно, що хоч і змінився предстаник БЮТу в опитуванні (замість Федишеної С. в анкету було включено Карпюк З.), проте майже не змінився результат 12,8% і 12,0%, що знаходиться в межах похибки та свідчить про сталий ядерний електорат цієї політичної сили.

Усі решта кандидатів поки не проявляють публічної активності, хоча потенційно поле для росту мають і Смаглюк А (ВО Свобода), і Маринюк О. (ЄС), і, в меншій мірі, Станіславенко А.

Окремо варто звернути увагу на відсоток тих, хто “не визначився” – 32,6% і боротьба саме за ці голоси і може внести кардинальні зміни в таблицю лідерів мерських перегонів.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення