До Кременця приїдуть акварелі Тараса Шевченка


У вересні-жовтні у Кременці відбудеться унікальна виставка акварельних робіт Тараса Шевченка, на якій представлять "Почаєвські акварелі". Усе це можливо через співпрацю Кременецького краєзнавчого музею із  Національним музеєм Тараса Шевченка. Про це йшлося на зустрічі у Києві із директорами установ Андрієм Левчуком та Дмитром Стусом.
[ads-post]

Між музеями вже налагоджується тісна співпраця, адже в Кременецькому музеї є експозиційний зал присвячений перебуванню Кобзаря на Волині.

- Виставка дасть можливість популяризувати творчість Шевченка, а також допомогти Кременецькому краєзнавчому музеєві зібрати кошти на ремонт зали та оновлення експозицій, - каже Андрій Левчук.

Цікаві проекти з Кременецьким музеєм, мають намір реалізувати і кияни, адже вважають творчий спадок Тараса Шевченка національним багатством.

- Чим цікава співпраця з національним музеєм? Ми усім розповімо про Кременецький кобзар та унікальну кременецьку шевченкіану. Для мене сьогодні дуже важливо організувати в Кременці виставку акварельних робіт Шевченка, адже недавно я мав нагоду оглянути їх особисто в фондосховищах тут у Київі. Це неймовірно чудові та високопрофесійні роботи, які мають право оглянути кременчани та гості нашого славного міста, - каже Андрій Левчук.

І додає, що ця виставка буде унікальною, адже ці акварельні роботи більш ніде не виставлятимуть, оскільки їх необхідно ретельно зберігати та дуже рідко експонувати.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення