«InStrum Fest» — цьогоріч у Кременці!

Зустрічайте улюблений InStrum Fest у новому місті та оновленому форматі! 18-19 липня у Кременці відбудеться «InStrum Fest Kremenets» — фестиваль сучасної інструментальної і симфонічної музики. Метою фестивалю є створення якісного культурного продукту, популяризація інструментальної музики серед молоді та промоція міст з великим туристичним та культурним потенціалом.
[ads-post]— У попередні роки фестиваль проводили у Заліщиках. Чому саме Кременець? Крім неймовірного туристичного та історичного потенціалу, цього разу «InStrum Fest» відбувається саме в Кременці з нагоди100-ої річниці Айзека Стерна, всесвітньо відомого скрипаля, який народився в цьому місті. Вважаємо це значною подією не тільки національного, а й міжнародного рівня, — зазначають організатори дійства. — Айзек Стерн — отримувач семи премій Греммі, серед його нагород почесні звання Гарвардського, Нью-Йоркського, Колумбійського, Оксфордського, Тель-Авівського університетів. Завдяки його діяльності врятували від знесення один із найбільш відомих світових концертних залів — Карнегі-Холл.

Потужний культурний потенціал Кременця проявляється через його музичні колективи, які продовжують існування, незважаючи на будь-які перешкоди і складності в різні часи. У місті є навіть свій Кременецький народний аматорський симфонічний оркестр! Локація фестивалю — Замкова гора, розташована на території національного парку “Кременецькі гори”, відкриває захоплюючі краєвиди на місто, а віртуозна гра учасників фестивалю надихає на нові перемоги.

Перший день «InStrum Fest» — сучасна музика. Серед виконавців — унікальний електроакустичний ансамбль з Дніпра DZ’OB, який синтезує класику, IDM, техно, дабстеп та створює неповторне еклектичне звучання, яке розмиває межу часу і традицій. Цього дня виступатимуть також Кременецький камерний оркестр і творчий дует «Bozhyk Duo». «Bozhyk Duo» — новий інструментальний проєкт талановитого львівського скрипаля Олександра Божика та його дружини Юлі, в якому подружжя поєднало гру на скрипці та фортепіано. Уже кілька місяців поспіль талановита родина на своєму каналі YouTube випускає відеокавери на відомі світові та українські хіти. Упродовж другого дня фестивалю звучатиме класична музика. Виступ піаніста, лауреата міжнародних премій Віталія Бобровського, спільний проєкт віолончеліста Арсенія Ставицького, альтистки Лаліти Меленчук та скрипальки Наталії Житницької — повірте, музикантам-профі є чим здивувати і потішити слухачів! Окрім того, в програмі фестивалю — «InStrum Poetry», поетичний майстерклас для дітей від Ольги Ган та авторська зустріч для дітей з Олександром Божиком. Фестиваль вирішили проводити наживо, незважаючи на труднощі організації. На території «InStrum Fest» будуть використовувати засоби індивідуального захисту, а для безпечного розташування організатори обмежать кількість квитків. Квитки та актуальна інформація про фестиваль тут: https://instrumfest.com.ua/

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення