Кременецьке УПРГ серед головних забруднювачів повітря в області

Хто забруднює повітря на Тернопільщині?
Торік у повітряний басейн Тернопільщини внаслідок виробничої діяльності підприємств від стаціонарних джерел забруднення потрапило 9,4 тисяч тонн забруднюючих речовин, що на 7,5% менше, ніж у 2018-у. За рік у атмосферу надішло 3,7 тисяч тонн речовин, які належать до парникових газів (метан та азоту оксид), що складає 39,7% загальної кількості викидів.
[ads-post]Найбільшу питому вагу в загальних обсягах викидів забруднюючих речовин у 2019 році мали сільськогосподарські підприємства (33,8%). Значну частку викидів у атмосферу здійснили також підприємства, діяльність яких пов’язана з транспортуванням та постачанням газу (25,4%). Зокрема, від роботи Гусятинської газокомпресорної станції у повітря потрапило 1279 тонн викидів, ДП «Кременецьке управління з постачання та реалізації газу» – 568 тонн, Тернопільського лінійного управління магістральних газопроводів філії УМГ «Львівтрансгаз» – 466 тонн.

На квадратний кілометр території області торік припало 681 кг забруднень, або на 55 кг менше проти 2018 року. У розрахунку на одного мешканця регіону прийшлося 9,0 кг забруднюючих речовин, що на 0,7 кг менше, порівняно з 2018 риком та у 6,5 разів менше, ніж у середньому по Україні.

Крім того, торік від стаціонарних джерел забруднення в атмосферу області надійшло 672,5 тисяч тонн діоксиду вуглецю, який має парникову дію та негативним чином впливає на зміну клімату. Порівняно з 2018 роком, викиди діоксиду вуглецю збільшилися на 20,0%. Про це повідомляє Головне управління статистики у Тернопільській області.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення