Жителям Кременецького району, які потерпають внаслідок пандемії, психологи надаватимуть безкоштовні консультації телефоном 📹

Жителям Кременецького району, які потерпають внаслідок пандемії, психологи надаватимуть безкоштовні консультації телефоном (відео)
У Кременці запрацювала телефонна служба психологічної підтримки людей, які потребують кваліфікованих порад через психологічний стан під час карантину. Адже пандемія коронавірусу ставить нові виклики, впоратися з якими не всім просто.
[ads-post]Таку ініціативу започаткували в Кременці працівники центру соціальних служб та інклюзивно-ресурсного центру за підтримки міської ради.

Психологи працюють з людьми в телефонному режимі на лініях Skype і «Київстару». Директорка Кременецького районного центру соціальних служб Алла Злочевська розповіла в ефірі «Файного міста», що психологів обирали за певними критеріями. Дивилися, щоб це були практики, які мають досвід роботи, зокрема з дітьми і батьками.

«Ми орієнтувалися, що в першу чергу телефонуватимуть люди, які мають сім’ї і мають дітей. Так наразі і є. Найчастіше телефонують батьки. Які мають маленьких дітей або молодшого шкільного віку. Є випадки, коли зверталися старшокласники. А ось люди, старші 60-ти років, до нас не звертаються».

 Тривалість консультації не визначена наперед. Кожна по мірі необхідності, є індивідуальною.

«В більшості люди хотіли б почути навіть від психологів якісь медичні поради, але ми рекомендуємо звертатися до медиків. Також питають, що робити, якщо важко психологічно, якщо назрівають якісь кризи, бажають підтримки, розвантаження. Тоді психологи надають їм допомогу», - зазначає Алла Злочевська.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення