Кременець у старовинних фото та листівках 📷


Підбірка раритетних фото, фотоілюстрацій, фотолистівок і картин тих часів, коли Кременець входив до Російської імперії, Польської республіки та до складу Радянського союзу. Які ракурси вибирали майстри пензля і фото для відображення краси Кременця у ті часи. Зображення не ексклюзивні, зібрані із мережі інтернет, та переглянути їх варто пише kremenets.city.
[ads-post]

Кременець – містечко, котре розкинулося серед ущелин, на крутих й пологих схилах гір, вздовж уже змілілої річки Ірви. Для туристів місто з його будинками, храмами, цвинтарями й садами сприймається, як містечко-музей під відкритим небом із багатою історією, а для місцевих жителів, вже все знайоме, звичне і буденне.

У старовинних будівлях є також своя історія.  А, якщо трішки відкинути буденність, клопоти і метушню й заглибитись  в історію містечка, роздивитися фото, картини та гравюри Кременця й околиць, можна зрозуміти, якими історичними вулицями ми блукаємо і й уявити себе городянами, що найменше сотні років тому.

На формування архітектури містечка мали вплив і національна культура населення, що проживало на його території, а це у переважній більшості українців, поляків та євреїв.

На фото різних років можна побачити, як змінювалась густота забудови центру  міста, вузенькі вулички, притаманні лише для Кременця будиночки, зовні невеликі, але одно, дво і триповерхові. У цих будівлях завдяки балкончикам, прибудовам та підвалам розміщували одночасно магазини, майстерні і навіть кав’ярні.

І насамперед Кременець – це Замкова гора Бона із залишками фортечних мурів. Свою красу мають краєвиди  самої гори Бони, коли спостерігати  її із міста. 

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення