У МОЗ зізнались, що закривали парки і обприскували дороги не для епідеміологічного, а для психологічного ефекту

До 11 травня в Україні діє заборона на прогулянки в парках, та вже з понеділка, обмеження  пом'якшуватимуть. Це означає, що українцям дозволять гуляти парками та скверами.
[ads-post]Головний лікар України Віктор Ляшко розповів чому насправді діяла заборона на прогулянки в парках.
"Ми закривали свого часу парки, робили обприскування доріг, це було питання впливу не на епідеміологічний процес, а на психологічний",– зазначив Ляшко. А також додав: "коли парки закриті, у людей немає відчуття безпеки, пише 24 канал
 
За його словами, саме відчуття тривоги допомогло українцям зрозуміти, що краще залишатися вдома. Головний санітарний лікар розповів, що методику психологічного впливу перейняли в інших країн.
Зокрема, аналізували заходи, до яких вдавалися в Китаї, Італії, спілкувалися з послами інших держав. Ляшко зазначив, що після цього зрозуміли, що люди не бачать коронавірус, це невидима інфекція. Тому потрібно було створити певний психологічний ефект, аби люди дотримувалися карантину.
Щодо громадського транспорту, найбільша проблема була не в можливості зараження у ньому. Ризик полягав у тому, що люди будуть їздити в інші місця без вагомої необхідності. А це збільшуватиме кількість контактів та ризик підхопити коронавірус, додав Ляшко.
Нагадаємо, карантин продовжили до 22 травня, але вже з 11 травня діятимуть пом'якшення.

Що запрацює з понеділка,11 травня.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення