У Кременці з'явилася перша на Тернопільщині патронатна сім'я


Надзвичайно важливий та наразі винятковий захід не лише для Кременця, а й усієї Тернопільщини відбувся сьогодні у нижньому залі Кременецької районної ради. Там зібралися представники міської та районної влади, соціальні працівники, освітяни, медики аби обговорити питання запровадження послуги патронату над дитиною у Кременецькому районі.
[ads-post]Із вступним словом виступив міський голова Олексій Ковальчук. Він наголосив на тому, що обов’язки, які погодилася брати на себе молода сім`я Герасимчук – складні, але надзвичайно необхідні у сучасному українському суспільстві. Також очільник подякував Світлані та Володимиру за те, що вони перші у Тернопільській області зважилися на цю роботу і запевнив у підтримці, котра буде потрібна з боку міської ради та її фахівців.

Про послугу патронату над дитиною інформувала начальник відділу Тернопільського обласного центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді.

Про те, як подружжя Герасимчуків проходило навчання з патронату і що саме входитиме у його обов’язки щодо дітей, які тимчасово перебуватимуть у родині, розповіла психолог Тернопільського обласного центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді Галина Гончаровська.

Експерт проекту «Розробка і впровадження регіонального плану стосовно збільшення обсягів надання послуг з догляду на сімейній основі» Лариса Пєтушкова детально ознайомила учасників зустрічі із особливостями прийому дітей у патронатну родину.

Світлана та Володимир Герасимчуки усвідомлюють свою відповідальність та зізнаються, що трохи побоюються. Проте впевненості їм додає ціла команда фахівців, котра завжди підтримає, порадить та допоможе вирішити будь-яку проблему.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення