На Кременеччині перевіряють законність обігу деревини

Правоохоронці перевіряють законність вирубки та перевезення деревини, місця реалізації продукції лісового господарства.
[ads-post]Профілактичні відпрацювання проводяться у всіх районах області. Для ефективності роботи працівники поліції співпрацюють з керівництвом місцевих лісгоспів. Особлива увага зосереджена на законності заготівлі та перевезення лісу. За період відпрацювання правоохоронці перевірили 23 транспортних засоби, які транспортували деревину.
При перевірці перевезення лісосировини правоохоронці звертають увагу на наявність маркування на дереві (бірки), їх пошкодження. Контролюють чи є у перевізника  спеціальна товарно-матеріальна накладна, роздрукована на термопринтері, яка повинна містити  QR-код та печатку FSC. Відповідність накладної звіряють на сайті спеціальному сайті. За виявленими порушеннями уже розпочато шість кримінальних проваджень.
Відстежують поліцейські також  місця реалізації переробленої лісової продукції та вирубки дерев на території області. Задокументовано п’ять випадків несанкціонованої вирубки лісових насаджень: у Чортківському, Кременецькому, Збаразькому та Борщівському районах. Дані факти внесено в ЄРДР  за статтею 246 ККУ.
Правоохоронці звертаються до всіх мешканців та небайдужих громадян, якщо Вам відомі факти незаконної вирубки лісу або нищення довкілля, повідомляйте про них на лінію 102.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення