Найстаріша в Європі пальма Лівістона родом з Кременецького ботанічного саду 📷

palma Найстаріша в Європі пальма Лівістона цвіте у Києві
Найстаріша в Європі пальма Лівістона цвіте оранжереї столичного ботсаду ім. Фоміна, а приїхала вона до Києва з ботанічного саду Кременецького ліцею у 1834 році.
[ads-post]Перлиною субтропічної оранжереї столичного ботсаду ім. Фоміна називають пальму Лівістона австралійську (Livistona australis). Цій найстарішій у Європі пальмі понад 200 років. Як інформує наукова бібліотека ім. Максимовича,  дерево вже у дорослому віці приїхало до Києва з ботанічного саду Кременецького ліцею у 1834 році. Півтора століття прожила в контейнері, а після реконструкції оранжереї у 1976-1979 роках,  була висаджена у ґрунт. Умови, створені для рослини у новій оселі, були настільки сприятливими, що в 1976 році вона вперше зацвіла”.
До речі, саме для цієї пальми під час реконструкції оранжереї збільшили її висоту до 35 метрів.
То ж тепер дерево цвіте періодично. Цього року – вже 41-й раз.
«Ця рослина цвіте саме тоді, коли на її батьківщині наступає спекотне літо. «Київська пальма Лівістона є окрасою колекції субтропічних рослин, що має статус національного надбання. Сягає 28 метрів у висоту»,  повідомляє Dobre Club, і зауважує, що цвістиме пальма до кінця січня – початку лютого. Помилуватись цим явищем можна під час екскурсій до ботанічного саду ім. Фоміна.
Результат пошуку зображень за запитом "пальма Лівістона ботсаду ім. Фоміна"Результат пошуку зображень за запитом "пальма Лівістона ботсаду ім. Фоміна"Результат пошуку зображень за запитом "пальма Лівістона ботсаду ім. Фоміна"

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення