"Все було за планом": кременчанин про похід на Говерлу у ніч на перше січня 2020 року


Кременчанин Дмитро Мельничук, якого шукали рятувальники в новорічну ніч на Говерлі, вже в Тернополі "за графіком". Він розповів, що з ним сталося, та чому його шукали рятувальники.

[ads-post]31-го грудня близько шостої години вечора на сторінці Дмитро публікує пост на своїй сторінці у фейсбуці про те, що знаходиться біля підніжжя Говерли в Карпатах і додає світлину, де він у відповідному спорядженні готовий підніматися. Він дякує за можливості та досягнення у минулому році, з нетерпінням чекає на новий рік, який прийде вже за кілька годин в Україну.
"Я вже був неодноразово на Говерлі і добре знаю маршрути, бував і на інших вершинах. Тому не бачив особливої проблеми перед сходженням цього разу. Йшов сам. Перед тим, як підніматися, я був на туристичній спортивній базі "Заросляк", розповідав одному з тренерів, що йду вночі в гори. Обмінявся з ним номерами телефонів, розказав маршрути. За графіком пішов і спустився"

Повідомлення до закарпатських рятувальників надійшло о пів на другу ночі. Запанікували працівники туркомплексу, які знали, що Дмитро вирушив на Говерлу. Вони довго телефонували йому, але зв'язку не було. Тож вирішили, що чоловік загубився або з ним щось могло трапитися.

"До мене відучора приходять повідомлення: "ти живий?", "з тобою все добре?". І скріншот з повідомлення на сайті рятувальників. Щоб не сіяти паніку, вирішив написати наступний пост: "Живий і це вже добре".
"Я не губився, все за планом. Вчора вже був у Тернополі на відзначенні 111-ї річниці з дня народження Степана Бандери і на інших заходах. Тож повідомлення про те, що хтось губився, фактично фейк" - розповів кременчанин. 

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення