Міцні напої на святкових столах кременчан майже століття тому


Цікавими знахідками знову поділилася дослідниця Іра Дан-Коен, котра має кременецьке коріння. Їй вдалося віднайти рідкісні фото зруйнованого будинку пана Брауна, що був розташований на вулиці Горна. А відомий цей чоловік був тим, що у нього можна було придбати найсмачнішу в місті та околицях Пейсехувку.
[ads-post]– Пейсехувка (Pejsachówka), або пейсахові лікеро-горілчані вироби (найчастіше сливовий коньяк, але також горілка кошерної патоки), у роки Другої Польської Республіки створювались поза Державною Монополією на спеціальних спиртозаводах. Pejsachówka з Кременця – кошерна горілка з патоки, розлита в бутлю 0,6 літра. У Кременці також можна було купити лікери, жубрувку (Żubrówkа) та чисту горілку. Назва горілки походить від єврейського свята Песах (Пасха), коли її найчастіше вживали. І найкраще Пейсахувка смакувала до святкового коропа по жидівські. Ця страва і сьогодні найпопулярніша на святкових столах польських господинь, – розповідає дослідниця.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення