У Кременецькому районі створено перший дитячий будинок сімейного типу

Картинки по запросу будинок сімейного типу
Восьмеро дітей, позбавлених батьківського піклування знайшли нову родину. Розпорядженням голови  районної державної адміністрації у с. Жолоби створено перший дитячий будинок сімейного типу.
[ads-post]Рішення про створення нового дитячого будинку сімейного типу (далі – ДБСТ) прийнято на засіданні Комісії з питань захисту прав дитини районної державної адміністрації 26 листопада 2019 року. Це перший ДБСТ у Кременецькому районі. Загалом до дитячого будинку сімейного типу можна влаштувати до десяти дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Наразі у новоствореному ДБСТ виховується вісім дітей, позбавлених батьківського піклування трьох родинних груп. Це, зокрема, дві дівчинки та шість хлопчиків віком від п’яти до дванадцяти років.
Першочерговим завданням кожної владної структури є питання захисту прав дітей. Сюди належить і право кожної дитини мати родину. На сьогодні, держава забезпечує пріоритет сімейного виховання, надаючи сім’ям, які приймають у свою родину дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, матеріальну та соціальну підтримку.
Довідково
Наразі у Кременецькому районні функціонують дев’ять прийомних сімей, в яких виховується 15 дітей; під опікою та піклуванням близьких родичів виховується 50 дітей. Загалом на первинному обліку дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування служби у справах дітей районної державної адміністрації  перебувають 77 дітей. В інтернат них закладах області різних форм власності ще перебуває 8 дітей, які чекають на свою родину.
Служба у справах дітей райдержадміністрації

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення