14-річний Стас із Кременецького району продовжує боротися за життя


Про хворобу Станіслава і потребу у коштах на лікування до редакції повідомила мама хлопчика Алла Дякіна. Сім’я проживає у Горинці Кременецького району. 14-річний Станіслав хворий на ембріональну рабдоміосаркому м’яких тканин, група високого ризику - пише Терміново. Він проходить лікування в клініці Іхілов (Тель-Авів, Ізраїль). Історія хвороби розпочалась рівно три роки тому. У Тернопільській обласній дитячій лікарні Стасу мали зробити звичайну операцію згідно з діагнозом – гідроцелє.[ads-post]
Під час операції, на операційному столі, лікар-хірург побачив пухлину, яку до цього ніхто не виявив, – розповідає Алла Дякіна. – Зібрали консиліум і прийняли рішення видалити пухлину. Пухлину взяли на аналіз і діагностували як доброякісну. Нас відправили додому без будь-якого лікування, запевнивши, що це не онкологія.
Минув рік, сім’я заспокоїлась, Станіслав виглядав добре, його нічого не турбувало.
І раптом 7 березня 2019 року його раптом почало боліти в області нирок, – продовжує пані Алла. – Спочатку лікарі підозрювали ниркову недостатність і апендицит, але потім зробили комп’ютерну томографію і все стало зрозуміло. Через те, що сину неправильно і непрофесійно зробили операцію і не призначили ні хіміотерапії, ні радіотерапіі, онкоклітини розповсюдились і вразили лімфовузли. Це була вже третя стадія хвороби – група високого ризику… Ми одразу поїхали в Київський інститут раку, де нам дали шанси на одужання 30/70.
Щоб врятувати сина і збільшити його шанси на одужання, сім’я вирішила терміново вилетіти в Ізраїль на лікування. Зараз батьки зі Стасом у клініці Іхілов вже 8 місяців.

За цей час хлопець пройшов операцію зі встановлення порт-системи для отримання хіміі, 9 курсів високодозної хіміотерапії, операцію із видалення усіх вражених лімфовузлів і тих, які поблизу, органозберігаючу операцію перед радіотерапією, 23 курси радіотерапіі, операцію після радіотерапії.
Результати лікування дають надію на одужання Станіслава.
За весь період лікування сім’я витратила 148 347,38 доларів. Ці гроші були зібрані фондами “Chance4life” (Israel ), “Siepomaga” (Poland),«Ein Herz fur Kinder» (Germany), “Advita” (USA) та  людьми за допомогою Фейсбуку.
На даний момент Станіслав переходить на другий етап лікування – підтримуючу хіміотерапію, – додає мати. – Він буде приймати таблетки 6 днів на тиждень і отримувати хіміотерапію через порт один раз в тиждень кожні 3 тижні. Тривалість лікування 6 місяців.

На майбутнє лікування клініка виставила рахунок на 37140,46 доларів, а зібрані ресурси майже вичерпані.
Фонди України, в які ми звертаються Дякіни, за їхніми словами, ігнорують їх або відмовляють. Сім’я просить допомогти хлопцеві. Щоб подолати хворобу, залишилося зовсім трохи.
Master Card, Visa 5168 7573 9821 7432 – Дякін Володимир Васильович, тато
Зв’язатися з мамою можна: Viber +380985611036 WhatsApp +48539888190 Дякіна Алла Вікторівна
Детальніше про стан Стаса і можливі способи підтримки хлопця у групі допомоги Станіславу Дякіну.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення