На Тернопільщині АЗС таки знизили ціни на бензин


Тернопільським водіям заправити власне авто стало дешевше. Про це вони повідомляють у соцмережі «Фейсбук».
[ads-post]І справді, мережі автозаправних станцій (АЗС) по всій Україні трохи знизили ціни на бензин і дизель після зустрічі президента Володимира Зеленського з учасниками паливного ринку, яка відбулася 23 грудня.

Як свідчать дані моніторингу ринку, проведеного експертами Консалтингової групи "А-95", з початку грудня люксові мережі АЗС знизили ціни бензину і ДТ вже на 2,3 гривні за літр, або на 8%.

Так 26 грудня, у найвідоміших брендових мережах, які торгують імпортним паливом, ціни впали від 33 до 65 копійок за літр. У них А-95 тепер коштує 28-29,5 гривні за літр. В середньому ж по Україні (включаючи мережі, які торгують вітчизняним пальним) ціни на паливо знизилися на 50 копійок за літр, до 27,4 гривні за літр А-95 і 26,87 гривні за літр дизельного палива.

Нагадаємо, що під час зустрічі Президента України з учасниками паливного ринку, він зауважив, що бензин і дизель дешевшають занадто повільно і надто мало. Замість цього трейдери збільшують виплати по бонусним програмам: "для своїх", тобто для власників карт лояльності, знижки можуть досягати 4 гривень за літр (15-17%), хоча в цілому ціни в перші тижні грудня знизилися лише на 1 грн/л.

Тим часом експерти паливного ринку впевнені, що ціни на бензин продовжуватимуть знижуватись.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення