Green Card 2020: що потрібно знати тернополянам про лотерею

Реєстрація для участі у "Диверсифікаційній візовій програмі" (Green Card - прим. ред) розпочалась 2 жовтня. Подати заявки можна до 5 листопада.

Про те що потрібно знати, щоб зареєструватися на Green Card журналістці “20 хвилин” розповіла віце-консул Сполучених Штатів Америки Наталія Морін. [ads-post]

Які умови участі 

Є тільки дві головні умови, яким зобов'язані відповідати всі учасники:народитися в країні-учасниці лотереї (сюди входять всі країни пострадянського простору та Ізраїль) Та друга умова - мати закінчену середню освіту. 
Переможці визначаються шляхом рандомного вибору комп’ютерною системою. 

Які зміни цього року

Кожна електронна заявка на участь у Програмі повинна містити дані діючого паспорта основного апліканта:
  • Номер паспорта
  • Країна видачі паспорта 
  • Термін дії паспорта
Пані Морін пояснює, що потрібно вказувати дані закордонного паспорта, а не внутрішнього. 
- Конкуренція участі у Програмі жорстка, минулого року більше мільйону людей звернулось і в результаті серед них було обрано лише трішки більше чотирьох тисяч, - каже віце-консул. 

Скільки коштує співбесіда та медогляд

Реєстрація у Програмі є абсолютно безкоштовною і платити за це не потрібно. 
Лише у разі виграшу і вашій згоді продовжувати процес, потрібно буде заплатити за медогляд - 205 доларів, а перед співбесідою за кожного члена родини потрібно заплати візовий збір у сумі - 330 доларів. 

На що звертати увагу

- Потрібно максимально уважно заповнювати анкету, це робити можна тільки на сайті: www.dvlottery.state.gov. Зверніть увагу на це, бо іноді шахраї створюють фейкові сайти. 
На цьому сайті є докладна та покрокова інструкція по заповненню анкети від організаторів лотереї.
- Пам'ятайте, що участь у лотереї є безкоштовною. Ви не повинні платити ні за реєстрацію, ні за заповнення анкети, ні за що або до тих пір, поки не виграєте, - каже пані Морін. - Ми не рекомендуємо користуватися послугами посередників. Анкета спеціально складена дуже просто і її заповнити може кожен. Адже посередники можуть зробити помилку, а відповідати за них будете лише ви.
Також важливим моментом є подача цифрових фотокарток. 
- Фото має бути зроблене не пізніше, ніж 6 місяців тому, - каже пані Морін. - Не можна використовувати те саме фото, що й минулого року. Також не можна графічно обробляти фото, воно має бути зроблена лише на білому фоні. Та загалом потрібно уважно прочитати всі вимоги, зазначені у інструкціях Програми. 

Діти і Green Card

Ви зобов'язані включити в анкету своє нинішнє подружжя, навіть якщо не живете разом, і дітей віком до 21 року. 
- Якщо ви не вкажете в заявці хоча б одного члена сім'ї, то вашу заявку дискваліфікують, - каже пані Морін. - І мова йде лише про офіційних членів сім'ї. Якщо у вашого чоловіка чи дружини є діти, то їх теж потрібно вказувати у заявці. Якщо ви живете у цивільному чи лише церковному шлюбі, тоді ви повинні подаватись як окремі апліканти і вказувати сімейний стан "неодружений".
Як пояснює віце-консул, якщо не дотриматись цих правил, заявку можуть дискваліфікувати через неправдиву інформацію про сімейний стан. 

Як і коли дізнаватися про виграш

- Єдиний спосіб: з 5 травня 2020, використовуючи свій номер підтвердження, ви зможете перевірити статус заявки на сайті: www.dvlottery.state.gov., - каже пані Морін. - Ніяких електронних або звичайних листів Держдепартамент надсилати не буде. Єдине електронне повідомлення, яке ви можете отримати від Держдепартаменту США - це нагадування про необхідність перевірити ваш статус після проведення лотереї.
Якщо ви виграли, то виконуйте інструкції на сайті dvselectee.state.gov
Останній крок - співбесіда. Переможці, які дотримуються інструкцій, отримають повідомлення про призначення імміграційної співбесіди через сайт. Оплата за звернення по імміграційну візу проходить в Посольстві або Консульстві у день проведення співбесіди. Це єдиний збір уряду США в рамках програми. 

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення