Кременецька мерія підписала угоду про партнерство з німецьким містом Ільзенбург

Кременецька мерія підписала угоду про партнерство з німецьким містом Ільзенбург (ФОТО)Двосторонню угоду про партнерство між містами 8 жовтня підписали міський голова Кременця Олексій Ковальчук та бургомістр м. Ільзенбург Деніс Льофке під час дводенного робочого візиту до Німеччини. Офіційній реєстрації домовленостей передувала підготовча робота впродовж року. Делегація з Ільзенбурга приїздила до Кременця, що на Тернопільщині, а представники міської ради також були у Німеччині на запрошення місцевої влади.

«Дане партнерство є виявом дружніх зв’язків між мешканцями обох міст, яких поєднує спільна культура, європейські цінності та політика європейського добросусідства.

Спільно з мешканцями обох наших міст, особливо з молодою генерацією, ми плануємо проведення зустрічей та багатосторонніх проектів, котрі будуть підтримувати галузі економіки, культури, освіти, спорту, туризму та охорони здоров’я.[ads-post]Також особливим завданням на майбутнє ми хочемо визначити підтримку місцевого самоврядування та захист, підтримку навколишнього середовища. У результаті наших двосторонніх поїздок та співпраці у 2018 році ми підписуємо цю угоду про партнерство», – йдеться у документі.

Під час візиту узгодили питання щодо подальшої співпраці в галузі  освіти, спорту, туризму, роботи комунальних установ, природоохоронної індустрії.

Тим часом, поки на державному рівні шукають шляхи до євроінтеграції, у масштабах невеликих міст уже на півдорозі у цьому напрямку. Зокрема й завдяки налагодженню дружніх стосунків із європейськими містами.  Кременецька міська рада уже зробила перші вагомі кроки у цьому напрямку.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення