На Кременеччині п’яний водій, який покалічив копа та ще двох людей відбувся умовним терміном

Стало відомо яке покарання отримав п’яний водій, який покалічив копа та ще двох людей на Кременеччині.

У крові водія алкоголю було вдесятеро більше за норму. Volkswagen Golf під його керуванням збив людей, а після цього врізався ще й в Mitsubishi.
Чоловік каже, що помітив патрульну автівку занадто пізно. Тікати на зустрічну не зміг, бо там була інша машина. Тоді вирішив виїхавши на тротуар. Саме там стояли люди.[ads-post]
Визнати винним у скоєнні злочину, передбаченого частиною 2 ст. 286 Кримінального кодексу та призначити водію Volkswagen Golf покарання у виді 4 років позбавлення волі з позбавленням права керування транспортними засобами на строк два роки. Тим же рішенням суд зільнив від покарання водія з випробувальним строком на три роки. Тобто, водій, у крові якого було вдесятеро більше за норму алкоголю і який напідпитку збив трьох людей, один з яких – поліцейський, - відбувся «умовним» терміном.
Нагадаємо, троє людей з травмами, які згодом визнають тяжкими, потрапили до лікарні в результаті ДТП. Аварія сталась 3 лютого 2019 року близько 2 ночі. Водій Volkswagen Golf, перебуваючи в стані сильного алкогольного сп`яніння, з трьома пасажирами в автівці рухався вулицею Кременецькою у Почаєві - в напрямку  Кременця.
Серед потерпілих – двоє мешканців Почаєва та працівник групи реагування патрульної поліції, який перебував при виконанні службових обов’язків.
Двох потерпілих, які їхали автомобілем Mitsubishi Outlander, кількома хвилинами до аварії зупинили патрульні. Службовий транспорт правоохоронців стояв біля узбіччя з увімкнутими проблисковими маячками. В якийсь момент на тротуар виїхав автомобіль Volkswagen Golf, збив їх, а після цього врізався ще й в Mitsubishi.
  • Помітив патрульну автівку занадто пізно, - розповідав під час досудового слідства кермувальник. - Тікати на зустрічну не зміг, бо нею рухався інший транспортний засіб. Уникнути ДТП вирішив, виїхавши на тротуар. Саме там стояли люди, які і потрапили під колеса його авто.
Як нам стало відомо, водій Volkswagen Golf працював на момент ДТП лісорубом  Почаївського лісництва ДП «Кременецький лісгосп».
Капітан поліції Андрій Гринюк тоді отримав закриту черепну-мозкову травму у вигляді перелому кісток склепіння та основи черепа справа із забиттям головного мозку, а також чимало серйозних травм голови і тіла. Діагноз патрульного займає добру сторінку у справі. Експерти вказали, що травми належать до тяжких за ознакою небезпеки для життя в момент заподіяння.
Ще двоє пасажирів постраждали менше, але понад 21 день провели на лікарняному ліжку.
В судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав повністю, щиро розкаявся, шкоду потерпілим відшкодував, вони до нього претензій не мають. Також ним відшкодовані витрати на лікування потерпілих у лікувальних закладах.
  • Призначаючи покарання обвинуваченому, суд враховує ступінь тяжкості скоєного ним злочину, особу обвинуваченого, те, що він позитивно характеризується по місцю проживання та роботи, раніше не судимий, до адміністративної чи кримінальної відповідальності раніше не притягувався, думку потерпілих, які не наполягають на суворій та реальній мірі покарання, ту обставину, що претензій матеріального та морального характеру до нього не мають, оскільки шкода їм відшкодована, а також обставини, які пом`якшують покарання, - щире каяття та активне сприяння розкриттю злочину, визнання вини, повне відшкодування шкоди. Також суд враховує, що злочин вчинено в стані алкогольного сп`яніння, - йдеться у вироку.
На думку суду, призначене покарання є необхідним та достатнім заходом впливу на обвинуваченого і буде достатнім для виправлення і перевиховання обвинуваченого та запобігання вчинення ним нових злочинів.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення