На Шумщині гроші, які мали піти на дороги та комуналку роздадуть педагогами


У Шумській громаді на Тернопільщині вирішили відмовитися від запланованих робіт на користь працівників дошкільних та позашкільних навчальних закладів.
Зокрема, було прийнято рішення підняти їм зарплати на 10% за кошт місцевого бюджету.[ads-post]Як повідомляють в Шумській ОТГ, на ці витрати потрібно до кінця року близько чверть мільйона гривень.
За словами голови Шумської ОТГ Володимира Плетюка, на такий крок пішли, аби не допустити соціальної несправедливості та зростання соціальної напруги. Фахівці проаналізували, що міському бюджету це обійдеться +/- у 250 000 гривень.
— Необхідно відмовитися від інших запланованих робіт і виплатити цю суму. В майбутньому ДУЖЕ хотілося б, щоб Уряд приймав рішення не за рахунок міського бюджету, а за рахунок цільових субвенцій з держави. Загалом не враховуючи спортивну, музичну школи, Центр позашкільної роботи фінансування садочків з МІСЬКОГО бюджету на 25 шкіл громади за вісім місяців витрачено приблизно 15 млн грн. Це ті кошти, які раніше ми могли спрямувати на комуналку, дороги - все що передбачено власними повноваженнями, — прокоментував важливе рішення Володимир Плетюк на своїй сторінці в мережі «Фейсбук».
Нарахування та виплату коштів ініціювали вихователям дошкільних груп дитячих садків, навчально-виховних комплексів, загальноосвітніх шкіл, керівникам гуртків Шумського центру позашкільної роботи та педагогічним працівникам Шумської школи мистецтв з 1 вересня 2019 року.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення