На Кременеччині масово вирощують мак і коноплю


В ході проведення операції «Мак» співробітники поліції виявили 158 фактів вирощування нарковмісних рослин, з них: 133 посіви маку та 25 – конопель. Оперативно-профілактичні відпрацювання правоохоронці проводитимуть до кінця вересня.
[ads-post]Найбільшу кількість незаконних посівів оперативники задокументували на Зборівщині – 20, Бережанщині  – 14, Гусятинщині – 13, Кременеччині – 12 та Бучаччині – 11 фактів. У ході відпрацювань вилучено 28799 рослин маку, 3555 –  коноплі.
Рекордсменкою з вирощування снодійного маку виявилася мешканка Зборівського району. На її ділянці було 2725 рослин. Як пояснила жінка, мак вона вирощувала для власних потреб. Найбільшу кількість рослин коноплі – понад три тисячі виявили поліцейські  на присадибній ділянці мешканки Шумського району. Плантації знищено.
Співробітники підрозділу протидії наркозлочинності оголосили підозру 61-ій особі за статтею 310 ККУ – посів або вирощування снодійного маку чи конопель. Також складено 13 адмінпротоколів, з них: 10 за статтею 106-2 КУпАП – незаконний посів або незаконне вирощування снодійного маку чи конопель та 3 за статтею 106-1 КУпАП – невжиття заходів щодо забезпечення охорони посівів снодійного маку чи конопель, місць їх зберігання та переробки.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення