У Кременці вперше проходять тренувальні збори регбістів


Регбі в Україні набирає популярності. Створюють нові команди, засновують клуби та юнацькість все більше цікавиться цим видом спорту. Навіть у 2020 році на олімпійських іграх, що пройдуть У Токіо, виступить українська збірна з регбі. Розвиток цього виду спорту у маленьких містечках теж актуальний.

Як каже Євген Запольський, тренер із регбі та директор ДЮСШ ім. Пушкаря, це вперше, коли до Кременця приїхала професійна команда дітей та юніорів разом з тренерами.
“ Це дуже добре, адже регбі загартовує не тільки тіло, а й дух, спонукає до командної роботи та правильної поведінки в колективі. Крім цього, дуже хочеться аби і кременецькі юнаки приєднувались до тренувань та, можливо, згодом записувались і на наші спортивні гуртки. Адже у Кременці вже є як чоловічі, так і жіночі команди, які здобули успіху. А одна з наших команд вже навіть готується до вступу у першу лігу”, - каже Євген Запольський.  
У Кременці тренуються команди регбістів “Політехнік” із Києва, та команда ДЮСШ із Ірпеня від десяти до дев’ятнадцяти років. Очолюють групу чотири тренери, двоє з яких заслужені тренери України. 
Киянам дуже сподобалось наше містечко. Їх зачарувала місцева атмосфера та архітектура. Кажуть,  якщо докласти зусиль тут можна було б створити олімпійське містечко. Вже навіть виявили бажання знову відвідати місто через рік.
Заслужений тренер України Леонід Денбновецький каже, що з-під крила вийшло більше дев’яноста майстрів спорту. Додає, що однією з головних проблем цього спорту є міф, що регбі дуже травмонебезпечний вид спорту. 

“Це всього лиш з першого погляду, адже за статистикою критичних ситуацій помітно менше ніж у інших видах спорту. Особливість регбі у тому, що присутній чіткий поділ команди на ролі. Тобто, гравці на полі розташовуються за фізичними характеристиками, що не тільки збільшує ефективність команди, а й сильно зменшує ризик травмування учасників матчу. Окрім цього, це дає змогу знайти себе як спортсмена практично кожному юнаку чи дівчині”, - розповідає тренер.
Додає, що батьки його вихованців щасливі, що їх діти мають цілеспрямований інтерес та спортивні перспективи. За 52 роки його практики абсолютно всі підопічні зберігають теплі відносини, незалежно від того, чи продовжилась їх спортивна кар’єра.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення