Як в Кременці воюють за громадський туалет

На изображении может находиться: текст
Як і хто вже не перший рік заважає введенню в дію громадського туалету в Кременці розповідають активісти.
[ads-post]Закулісні ігри або шановні товариші кременчани, можливо серед нас є такі товариші, які нам зовсім не товариші. У всякому разі складається таке враження з останніх подій навколо громадського туалету у місті Кременець.
Не встигли громадські організації минулого тижня публічно заявити про причини невведення в експлуатацію вже збудованого туалету у парку на засіданні земельної комісії, з пропозицією винести це питання на сесію, як вже цього тижня почалися незрозумілі рухи для ще більшого заплутування цієї і так заплутаної справи. Нагадаю, для тих, хто не в курсі, що підприємець Собчук М. викупив приміщення колишнього громадського туалету в парку в приватної особи, якій ці приміщення у 2006 році відчужила з комунальної у приватну власність міська влада з умовою реконструкції даного туалету і дозволом надбудови, Відповідно, було затверджено всю проектно-кошторисну документацію, включно з водовідведенням і каналізацією. Собчук М.О. ці приміщення придбав, громадський туалет реконструював, зверху приміщення надбудував, тобто усі умови договору виконав, плату за оренду землі здійснює , Та видать, як до мене нарешті доходить сьогодні, комусь дуже вже не давали спокою ці розкішні приміщення в центрі міста.
Кому саме, поки що невідомо, але впевнена, що"рильця в пушку" з часом самі себе виявлять. Цікаво те, що міська влада вже у 2012 році терміново продає землі комунальної власності , які межують з будинком у якому знаходиться громадський туалет і по яких ,згідно технічних умов ,мала підводитись каналізація для з"єднання з міськими комунікаціями ПП Ярощуку М., при чому продає включно з дорогою. Яка була доцільність і необхідність для громади міста продавати землю включно з дорогою теж невідомо, але потроху-потроху картина стає все яснішою і сірі кардинали ще чітко покажуть свою чорноту. Після розмови з Ярощуком було зрозуміло, що ця ділянка по якій потрібно провести каналізацію, йому зовсім не потрібна, та ніяк не можна було зрозуміти,чому він впирається і не дозволяє Собчуку М, провести каналізацію. Події останніх двох днів особисто мене навели на думку, що в даній ситуації Ярощук М., можливо, не був самостійною фігурою і обговорював свої рішення із справжнім"замовником" ситуації", замовником, якому насправді глибоко наплювати на нагальну потребу громади міста в такому туалеті.
І як тільки, як то кажуть, запахло смаженим і "замовнику" стало відомо , яким чином громадські організації хочуть вирішити це питання на сесії, яка мала відбутися і відбулася 22 .08.2019, а саме:попросити міську раду звернутися з листом до Ярощука М і таким чином змусити піти на поступки громаді міста, то він, справжній замовник, почав діяти. Вже у вівторок 20.08.2019 року за пару годин цей кусок ділянки, на якому мала б проходити каналізація, миттєво перепродується іншому ПП Савчуку Ф. При чому на самій сесії були присутні деякі особи, які знали про цю уловку з перепродажем землі, при голосуванні за звернення до Ярощука М, знали , що на той час ділянка йому вже не належала. Знали і мовчали. Питання; чому? Невже рильце теж в пушку? А даний туалет в Кременці буде введений в експлуатацію обов"язково, незважаючи ні на чиї особисті інтереси чи образи і закулісні ігри. Для чого потрібно було відтягувати час - невідомо.
Та ми звернемся на наступну сесію з цим самим проханням ,тільки вже на ім"я Савчука Ф. А тоді Савчук Ф. , можливо, "по-бистрячку" продасть цю землю ще комусь ... і так можна грати і грати...Але якщо вже на те пішло , то якщо потрібно буде, то й до Президента звернемося, нам шапка з голови не впаде... Та сподіваюся до цього не дійде, й сміття в своїй хаті самі прибиремо і не будемо виносити на люди.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення